AKTUELNO

Predsednica Vlade Ana Brnabić ocenila je danas u razgovoru sa ministarkom spoljnih poslova Republike Koreje Gang Gjong-hva da su prijateljski odnosi dve države rezultat dobre političke i ekonomske saradnje.

Tri decenije od uspostavljanja diplomatskih odnosa - jubilej koji obeležavamo u ovoj godini, svedoči o visokom nivou ovih odnosa i predstavlja dobru priliku da učvrstimo saradnju naših zemalka, istakla je premijerka Brnabić. Predsednica vlade je navela da je brzi razvoj ekonomije Republike Koreje, jedne od najvećih na azijskom kontinentu, primer dobre prakse na kojem bi Srbija želela da uči.

Šefica korejske diplomatije ocenila je da Srbija ima veliki potencijal za investicije u privredi, ali i u IT sektoru, koji u Republici Koreji dostiže najviše standarde.

Prema njenim rečima, upravo to je pravac u kojem treba usmeriti dalju saradnju. Kao dobar primer, sagovornice su podsetile na osnivanje Srpsko-korejskog pristupnog centra u Beogradu. Predsednica vlade izrazila je očekivanje da će se intenzivirati saradnja dve države na visokom nivou i još jednom izrazila žaljenje povodom nesreće na Dunavu u Budimpešti, u kojoj su, prilikom sudara dva broda, stradali državljani Republike Koreje, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

#Ana Brnabić

'