AKTUELNO

Jasno je, kako smatra Linta, da Hrvatska vodi neprijateljsku politiku prema Srbiji s ciljem da skrene pažnju sa stvarnih uzroka oružanih sukoba devedesetih godina prošlog veka.

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je kao nerijateljske izjavu pomoćnika ministra hrvatskih branitelja Stjepana Sučića da je na Hrvatsku tobože izvršena velikosrpska agresija i da je bivša JNA okupirala hrvatske teritorije, kao i da sve zlo u regionu dolazi iz Srbije.

Navedena neprijateljska izjava Sučića, kaže Linta, nije ništa neočekivano sa hrvatske strane, niti predstavlja bilo kakvo iznenađenje.

Sučić je na tematskoj konferenciji o nestalima u Zagrebu samo rekao ono što su javno izjavljivali svi hrvatski zvaničnici od Franje Tuđmana pa sve do aktuelne hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović, aktuelnog hrvatskog premijera Andreja Plenkovića i aktuelnog predsednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, naveo je Linta u saopštenju.

Pročitajte još: Drecun: Hapšenje u Mušutištu primer zastrašivanja

Jasno je, smatra on, da Hrvatska vodi neprijateljsku politiku prema Srbiji s ciljem da skrene pažnju sa stvarnih uzroka oružanih sukoba devedesetih godina prošlog veka tj. da je "tzv Domovinski rat bio u suštini agresorski i zločinački a ne odbrambeni i oslobodilački rat; da cementira etničko čišćenje Srba; da legalizuje otimačinu srpske pokretne i nepokretne imovine i da izbjegne suđenje pripadnicima hrvatske vojske i policije za brojne zločine nad Srbima".

Brojne činjenice jasno potvrđuju neospornu tezu da je proustaški režim Franje Tuđmana izvršio agresiju na Jugoslaviju i Srbe u Hrvatskoj s ciljem stvaranja etnički čiste hrvatske države što je argumentovao dokazao i prvi hrvatski ministar policije Josip Boljkovac u svojoj knjizi „Istina mora izaći van“.

- Mit o velikosrpskoj agresiji jedan od sastavnih elemenata ustaške ideologije koja Srbe smatra remetilačkim faktorom i preprekom stvaranju hrvatske države. Očigledno je da svaki hrvatski zvaničnik koji iznosi neprijateljske izjave o velikosrpskoj agresiji u suštini je pristalica ustaštva i ustaške ideologije - smatra Linta.

#Hrvatska

#Miodrag Linta

#Srbija

'