AKTUELNO

- Milanović je tokom svog premijerskog mandata vodio neprijateljsku politiku prema Srbiji i nije ništa uradio da se reši neki od problema stotina hiljada proteranih Srba i srpskih povratnika - ističe Linta.

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je danas kao sramnu, ali očekivanu izjavu bivšeg hrvatskog premijera i šefa SDP-a Zorana Milanovića da se u Srbiji, uz određene pauze, vodi čaršijska politika duže od 100 godina.

- Ovo je još jedna potvrda da je jedan od temelja hrvatske levice, kao i desnice, antisrpstvo. Za Milanovića i druge hrvatske političare u Beogradu postoji relativno bliska grupa ljudi koja deli njihove političke stavove, odnosno koja prihvata bezočne laži da je glavni krivac za rat u Hrvatskoj i šire bio Slobodan Milošević, kao i da je Hrvatska tobože bila žrtva agresije i vodila oslobodilački rat – rekao je Linta u izjavi za javnost dostavljenoj našoj redakciji.

Kako dodaje, Milanović je tokom svog premijerskog mandata vodio neprijateljsku politiku prema Srbiji i “nije ništa uradio da se reši neki od problema stotina hiljada proteranih Srba i srpskih povratnika”.

- Šta se može očekivati od čoveka koji je savetnik albanskog premijera Edija Rame i prijatelj predsednika lažne države Kosovo Hašima Tačija nego da je veliki i otvoreni protivnik Srbije – zaključuje Linta.

#Miodrag Linta

#Srbija

#Zoran Milanović

'