AKTUELNO

Predsednik Srbije najtešnji oslonac traži posebno u Angeli Merkel i CDU-u i ulaže u to da će odlični odnosi sa nemačkim konzervativcima pospešiti put Srbije u EU, ocenjeno je u tekstu koji je objavio Frankfurter Algemajne Cajtung.

Danas u Srbiji nema ni jednog političara koji odlučnije radi na približavanju zemlje Evropskoj uniji od Vučića, koji je bio premijer pre nego što je u aprilu, apsolutnom većinom glasova, izabran za predsednika države, stoji u tekstu uglednog nemačkog novinara, Mihaela Martensa objavljenom u nedeljnom izdanju visokotiražnog Frankfurter Algemajne Cajtunga.

Vučić, rođen 1970. godine u Beogradu ume da za sebe veže sposobne ljude, navodi Martens i podseća da Vučića u Beogradu već upoređuju sa jugoslovenskim državnim poglavarom Titom.

Dodaje da Vučić puno više pripada tradiciji Milana Stojadinovića, kraljevskog jugoslovenskog ministra finansija, a od 1939. godine šefa vlade i ministra spoljnih poslova Kraljevine Jugoslavije.

VUČIĆ se sastao sa porodicom Nuri iz Avganistana: Ponudio im DRŽAVLJANSTVO, a ocu obećao POSAO! (FOTO)

- Stojadinović je prvo konsolidovao jugoslovenski budžet (poput njega i Vučić danas srpski), pre nego što je potražio oslonac u Berlinu: ne iz ljubavi prema kancelaru Hitleru, nego upravo stoga što je u tome video najbolju zaštitu od nemačke agresije - dodaje on.

- Vučić, koji veoma intenzivno razmišlja u istorijsko-geografskim kontekstima i koji se stoga veoma iscrpno bavio Stojadinovićem, danas najtešnji oslonac traži posebno u Angeli Merkel i CDU-u i ulaže u to da će odlični odnosi sa nemačkim konzervativcima pospešiti put Srbije u EU - piše ugledni nemački novinar Mihael Martens u nedeljnom izdanju Frankfurter Algemajne Cajtunga.

#Aleksandar Vučić

#Nemačka

#Novinar

'