AKTUELNO

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je nakon sastanka u Briselu sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel ekskluzivno za TV Pink govorio o poseti Sarajevu, pisanju lista Frankfurter algemajne cajtung i predizbornoj kampanji.

Dolazim sa pruženom rukom prijateljstva pruženom svima u regionu Zapadnog Balkana - istakao je srpski premijer, Aleksandar Vučić, i dodao da će u Sarajevu biti reči o svim zajedničkim projektima.

-Ima jedna zemlja koja se protivi mom predlogu za stvaranje carinske unije, odnosno jedinstvenog tržišta Zapadnog Balkana. Ima onih koji misle da su iznad nas -rekao je Vučić.

- Ukoliko budem imao priliku da sretnem Isu Mustafu reći ću mu šta sve mislim o inicijativi za vojsku Kosova i pokušaju da jednim parčetom papira prebace sve ono što su generacije stavarale na Kosovosku državu. Mi smo i za Trepču brzo reagovali, ne znam kako misli da uđe u posed te imovine- naveo je premijer.

Vučić je u intervjuu za TV Pink istakao i da se on ne "junači pred novinarima, već voli pristojan razgovor", međutim, kako kaže, lični razgovor sa njima će izgledati drugačije.

- Kada se budemo videli,moje reči neće biti tako blage i učtive kao što su danas pred vama - objašnjava on.

Govoreći o pisanju magazina Frankfurter algemajne cajtung, on je istakao da je Mihael Martens jedan od najuglednijh novinara na svetu. -Ponosan sam da nekog iz Srbije na takav način okvalifikuju to i jeste naš posao da budemo pouzdan i ozbiljan partner i to je ono što smo radili i verujemo da ćemo to raditi u budućnosti - istakao je Vučić.

Prema njegovim rečima, Martens je čovek koji fantsatično poznaje prilike na Balkanu i u jugostičnoj Evropi. - Na takvoj oceni sam mu veoma zahvalan. Njemu se ovde veruje i o njemu ovde možete samo najbolje da čujete. Hvala mu za sve lepo što je rekao o našoj zemlji - dodao je Vučić.

Premijer je takođe podvukao da trenutno nije u kampanji, već da obavlja svoj posao, kako i da nije do detalja upućen šta ostali kandidati rade.

- Nisam pratio izjave predsedničkih kandidata, i mislim da u ovom trenutku postoje stvari koje su važne za Srbiju. Kada sam se sastao sa Merkelovom samo sam je pitao o nekom planu ili programu i da se zahvalim na pomoći. To me je jedino zanimalo - istakao je on.

Vučić je takođe komentarisao i navodno udruženje opozicije.

- Kada je desetorica protv mene, imaćete sat termina po medijima gde će svi da govore protiv mene. Međutim, naši građani i naš narod vidi dobro šta se dešava - rekao je Vučić i najavio miting SNS-a na otovorenom, u subotu, u Novom Sadu.

#Aleksandar Vučić

'