AKTUELNO

Prema informacijama koje je objavio Srpski telegraf albanci sa Kosova i Metohije pripremaju udar na sever Kosova koji bi trebao da se dogodi 25. avgusta. Prema navodima ovog lista, Albanci su za tu odluku dobili zeleno svetlo od Amerikanaca.

-Otkrivamo detalje sastanka iz aprila kada je Džon Mekejn bio u poseti Ediju Rami. Tada su pričali nekih 120 minuta i napravljen je jedan plan da će Amerika pomoći, skrivajući se iza te rotacije američkih vojnika. Oni su poslali jednu specijalnu jedinicu jastrebove, gde planiraju napade. Ono što otkrivamo je i pozadina optužnice protiv Dauta Haradinaja, kao i kakve to ima veze sa tim napadom, i otkrivamo celu pozadinu i taj albanski plan – rekao je Boris Vuković, odgovorni urednik Srpskokog telegrafa.

Prema njegovim rečima, naše bezbednosne službe rade na tome, kako bi ih osujetili i sprečili u tim namerama.

Foto: Pink.rs/Printscreen youtube

-Mislim da je najvažnije zaštititi te ljude koji su na KiM. Ove sve liči na neki zločinački poduhvate, kao kada su pšroterivani Srbi ili neke druge. Njihova ideja je da očiste sever Kosova i nadaju se da će uspeti da urade isto ono kao što su uradili u pogromu, onog krvavog marta kada je Srbija tada na žalost ćutala. Nadaju se da će i sada moći to da rade, da će da očiste to stanovništvo, da će ih iseliti iz kuća, pa da će reći kako je to bila, verovatno kao i Hrvati danas da je to bila fantastčna vojna akcija i da će ih ceo svet tapšati na tome – ističe Vuković i dodaje da se nada da tako neće biti, kao i da će zločinci Haradinaj i svi oni koji planiraju te napade da će biti osujećeni i u zatvorima.

Dačić o svom predlogu za Kosovo: Razgraničenje sa Albancima, crkve kao na Svetoj gori

Predrag Jeremić, glavni urednik portala Embargo.rs, osvrnuo se na presude suda za ratne zločine u Hagu rekavši da je to jedna velika farsa.

-Ono što se dešavalo na tlu stare Jugoslavije imalo je samo jedan jedini cilj, a to je da se Srbi proglase krivcima i da se Srbija optuži za genocid i za sve ono što se dešavalo. Sve ono što je projektovano u američkim istraživačkim centrima i naučnim institutima osamdesetih godina prošlog veka, sada Srbi treba da budu krivi za sve. Očigledno su to oni vrlo vešto sproveli i uspeli su da obmanu svetsku javnost, javno mnjnje, tako da se niko nije bunio protiv svih tih strahota i onoga što su Srbi proživeli u kazamatu Tribunala u Hagu. Zločini nad Srbima se samo sporadično spominje, dok se pravi veliki fetiš nad žrtvama nesrba. Naravno, sve žrtve su žrtve, svaki zločin mora da bude sankcionisan, odnosno moraju odgovarati vinovnici zločina. Međutim ovde se nameće kolektivna odgovornost, čak odgovornost i srpske dece. Svi su krivi, svi su odgovorni, koja se proteže evo decenijama i naravno izgleda da treba da dočekamo tu poslednju epizodu na Kosovu – rekao je Jeremić.

Foto: Pink.rs/Printscreen youtube

Jeremić ističe da se verovatno priprema poslednja faza po pitanju „Velike Albanije“, odnosno definitivno odvajanje Kosova od Srbije.

-To je poslednja epizoda. Oni su sada u dilemi, upravo ovo što je Srpski telegraf došao do tih podataka, kako to da ostvare. Imaju samo jedan mali problemčić, da Srbija više nije ona Srbija iz devedesetih godina – dodao je Jeremić.

#Boris Vuković

#Predrag Jeremić

'