AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da do rešenja problema Kosova i Metohije moraju da dođu Srbi i Albanci kroz razgovore i da niko drugi ne može doneti to rešenje.

- Do toga moramo da dođemo mi i Albanci kroz razgovore. EU može da pomaže, ali ne može da donese rešenje. Moramo da rešimo taj problem mi Srbi sa Albancima, ako budemo u stanju. A, ako ne budemo, ništa novo se ne dešava ni za nas, ni za njih, osim da smo izgubili i propustili još vremena - izjavio je Vučić.

Vučić je, u izjavi novinarima u Davosu, rekao da je Kosovo stalna tema razgovora na Svetskom ekonomskom forumu.

- Imali smo i od jutros više razgovora, a uvek je tema odnosa Beograda i Prištine. To je nezaobilazna tema, u svakom trenutku, na svaki način - naglasio je Vučić i dodao da su to i formalni i neformalni razgovori, i mimo kamera i glavne agende.

Predsednik Vučić je rekao da se vara svako ko misli da može bez toga da prođe, jer, ukazao je, na forumu su prisutni i brojni investitori, nemački, austrijski, grčki, slovački, koji su svi rekli da ono što je najpotrebnije i što bi voleli da vide - podrazumeva rešenje problema Beograda i Prištine.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da putuje u Tursku, gde će razgovarati sa predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom i bošnjačkim članom Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem.

- Putujem već u nedelju, u ponedeljak ću imati sastanak sa predsednikom Turske, tamo će doći i član Predšedništva BiH Bakir Izetbegović, da razgovaramo o odnosima Srba i Bošnjaka, o odnosima i pravoslavaca i muslimana, da vidimo kako to u budućnosti možemo zajednički da sagledamo - izjavio je Vučić u Davosu, nakon panela o Zapadnom Balkanu.

Istakao je da će sa Erdoganom razgovarati i o bilateralnoj saradnji Srbije i Turske.

Vučić je dodao da svakako ne očekuje da će to da budu "sasvim laki razgovori", ali da mu je uvek lakše kada nije domaćin.

- Kada sam domaćin onda moram da vodim računa da ni na koji način ne uvredim svoje goste, ovako sam nešto slobodniji. Naravno, ne da bilo koga vređam, ali da izgovorim ono što jesu stavovi Srbije i šta je to što smatram neprikladnim u stavovima nekih drugih sagovornika - istakao je Vučić.

Pročitajte još: Vučić: Zajedničko tržište znači 9 milijardi dolara investicija

#Albanci

#Aleksandar Vučić

#Davos

#Kosovo i Metohija

#Srbija

'