AKTUELNO

Albanci sa KiM žele da uspostave kontrolu na severu, u stanju su da naprave neki scenario, kako bi, po svaku cenu opravdali i ulazak lažne vojske na sever Kosova, rekao je za NOVO JUTRO televizije Pink Saša Milovanović, direktor "Srpskog telegrafa".

Povodom izbora koji se u nedelju održavaju na severu Kosova, kao i eventualnih akcija od strane Albanaca kako bi dobili te izbore, Milovanović je rekao da šiptari zapravo dobijaju zeleno svetno od Nemaca za različite scenarije o kojima ima dosta saznanja.

- Suština je da žele da uspostave kontrolu severa od strane njihovih vlasti, tj.teororista kako bi, po svaku cenu uspeli da naprave nešto na tom prostoru kako bi opravdali i ulazak lažne vojske na sever Kosova - rekao je Milovanović i istakao da za razliku od Nemačke, Francuska ima drugačiji paket za Srbiju, ali i različit stav od svojih zapadnih partnera.

Milovanović je istakao da Francuzi imaju sluha za razgraničenje, dok Nemačka Kosovo isključivo gleda kao nezavisnu državu.

Kako objašnjava, suština je da će Albanci sa Kosova pod lažnim optužbama da hapse srpske policajce, i da izmišljaju kojekakva dela.

- To je jedna opšta akcija, rade na tome da diskredituju Srbiju na svaki način kako bi na kraju srpska strana ostala bez ičega i kako bi se dovela u nezavidan položaj iz koga ne bi mogla da izađe – rekao je Milovanović.

Vasilije Papović, zamenik glavnog i odgovornog urednika "Alo", istakao je da je suština u tome da Srbe na severu Kosova onesposobe da se brane.

- Žele da dovedu do toga da nema ko da brani Srbe, i sigurno da sve te akcije imaju sponzorstvo na zapadu. Njihova tzv.vojska pozvana je na manerve NATO pakta. To nam sve govori – rekao je Papović.

Milovanović je rekao da će neko možda od straha da pobegne u Srbiju, a to im i jeste cilj, kako bi ljudi otišli i iselili se sa Kosova.

- U istoriji nije zabeleženo da ubice i monstrumi usvajaju rezoluciju o genocidu – rekao je Milovanović.

Foto: TvPink Printscreen

Komentarišući  nasilje huligana koji su krvnički pretukli mladića od šesnaest godina u ponedeljak uveče nakon utakmice, kao i to da huligani nisu gledali gde udaraju i da su ozbiljno ugrozili život mladića,  Milovanović je rekao da svaki vid huliganstva i nasilja među mladima potiče pre svega iz porodice, ali i čitavo društvo mora da preduzme niz mera da ti koji čine nasilje ne mogu da izađu iz zatvora sa olakšicama.

- Politika porema huliganima može da se pooštri, i to bi sigurno dovelo do određenog pomaka po ovom pitanju – rekao je MIlovanović.

Kaznena politika mora da bude jača. Država je i ranije pokušavala na sve moguće načline, sada je vreme za jaču kaznenu politiku.

- Kada nekoga povredite to je nasilje koje ima veze isključivo sa krivičnim delom, kada se krenulo u  priču o Tijaninom zakonu, pojavili su se stručnjaci koji tvrde da nam nije potreban doživotni zakon. Ali ja mislim da za silovatelje i ubice dece nema resocijalizacije, oni moraju biti zauvek zaključani i da više nikada ne izađu na slobodu. Oni koji su silovali i ubijali decu u mlađim danima, radili su to kasnije, tako da je za njih potreban doživotni zakon bez mogućnosti za pomilovanje. Za njih nema resocijalizacije – rekao je MIlovanović.

Papović je rekao da kada su huligani u pitanju, da su to tuče koje se zakazuju na tajnim lokacijama, u dogovoru, to su klinci većinom koji nisu ni punoletni.

- Oni se organizuju da bi se tukli. Oni žive za tu tuču. Sport je tu u drugom planu, i najčešće samo opravdanje i povod da se skupe. Što se tiče Tijaninog zakpona najbitnije je da kazna bude pretnja svima onima koji bi pomislili da urade tako nešto, da iako im padne na pamet, da se možda predomisle ukoliko znaju koja ih kazna čeka – rekao je Papović.

#Saša Milovanović

'