AKTUELNO

Ministar je istakao da Srbija više nije država koja je bila do 2012. godine.

"Ares" - najuspešnija akcija u proteklih nekoliko godina

U policijskoj akciji "Ares" oduzeto je 552 kilograma droge, određeno zadržavanje za 573 osobe, podnete krivične prijave u redovnom postupku protiv još 460 ljudi, pronađene četiri laboratorije za proizvodnju marihuane, oduzeta velika količina oružja - 61 puška, 46 pištolja, jedan kilogram plastičnog eksploziva, šest bombi.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je ova akcija jedan od najvećih uspeha Ministarstva unutrašnjih poslova u proteklih nekoliko godina, a uspešno je odrađena zahvaljujući između ostalog činjenici da informacije danas manje cure.

Akcija je, kako je dodao, rezultat višemesečnog rada, a na njoj su radili najveći stručnjaci.

- Kada je akcija dobro organizovana i kada su sakupljeni odgovarajući dokazi, uspeh je, kao što smo imali prilike da vidimo u akciji “Ares”, zagarantovan - istakao je Stefanović za Televiziju Pink.

Foto: TV Pink

On je dodao da se napokon vraća poverenje građana u policiju, mada, kako je istakao "čini mu se da ima ljudi kojima je žao što se kriminalci hapse".

- Ko ima pravo da kaže da akcija "Ares" nije valjala? To je nedopustivo. Oni koji su radili na ovoj akciji nisu spavali danima. Zato neću da dozvolim da neko omalovažava rezultate teškog rada - rekao je ministar.

Hajke su počele onda kada je policija udarila na njihovu kriminalnu spregu

Ovu akciju pojedinci su obezvredili, a Saša Janković ju je nazvao “predstavom za javnost”.

- Ministarstvo unutrašnjih poslova je započelo rat protiv kriminala još u decembru 2012. godine, i upravo tada je Miroslav Mišković uhapšen jer je oštetio budžet. Svi znamo da je on bio pravi šef Srbije, ne Tadić, i da je imao ozbiljnu moć. Međutim, Vučić po dolasku na vlast nije želeo da Srbija pripadne jednom čoveku – rekao je Stefanović.

Ministar je izjavio da hajke uglavnom počinju kada vlada i policija udare na spregu tajkuna, biznismena, političara i novca, kreće hajka, jer se ti tajkuni bore da zadrža privilegije.

I danas smo svedoci hajke u "Kuriru". A svi znamo da je “Kurir” više puta menjao svoj naziv, kako bi se utajio porez. Otac Aleksandra Rodića Radisav, uhapšen je 2009. godine upravo iz tih razloga. Kada je Aleksandar Rodić postao vlasnik “Kurira” to se nastavilo. Protiv Aleksandra Rodića su se vodili i neki sporovi, ali su volšebno nestali. Sada Rodić i njegovi partneri napadaju državu jer traži ono što je normalno u demokratiji - da plati porez. Kako bi izbegao svoju obavezu, Rodić postaje političar, jer valjda smatra da političari ne moraju da plaćaju porez, već je dovoljno da nastavi hajku i dug od više miliona će nestati – rekao je ministar.

On je naglasio da takva politika neće proći, da se Rodić i drugi bore na najrazličitije načine.

- Javljaju se sprege između doskora posvađanih. Sada u timu rade Mišković i Rodić - Mišković daje Rodiću BMW X6, X5 i X4 koji zajedno koštaju oko 260 hiljada evra. Mišković finansira Rodića kako bi ovaj nastavio sa pritiscima i kako bi preuzeli moć nad Srbijom – podvukao je Stefanović.

Hoće nazad Srbiju bez zakona, u kojoj će moći da vuku konce kako žele

Ministar smatra da oni žele Srbiju kojom mogu da vladaju i koja je postojala do 2012. godine, ali da im predsednik Vučić takvu Srbiju neće dati.

- Nećemo više Srbiju u kojoj će nekolicina da živi sjajno, dok se narod pati. Na svakih sat vremena se u ono vreme gubilo po jedno radno mesto. Znate li koja je to katastrofa? To vreme je bilo užasno – podsetio je ministar.

Foto: TV Pink

U svojoj bobi za ovakvu Srbiju, kako je istakao, Rodić kao partnere uzima lažove, koji dobijaju prostor u njegovom listu. Jedan od takvih je Saša Mirković.

- Rodić i Mirković su sada udruženi, a do skoro su se prepucavali preko medija. Mirković je inače imao štetne ugovore, preko kojih se prao novac građana. Radio je prebacivanje novca iz budžeta, ispumpavanje, a novac je prebacivan na račune različitih preduzeća. Država je počela da se interesuje i za njegove i za Rodićeve poslove, pa su postali najžešći opozicionari. Misle da će postati imuni na zakon ako postanu političari, ali neće ih to spasiti, zakon je isti za sve – rekao je Stefanović za TV Pink.

Cilj nam je bezbedna Srbija i Srbija bez kriminala

Kako je istakao, svako treba da ima svoj stav, ali je nedopustivo da takozvani novoproklamovani političari i predstavnici opozicije rasteruju investitore.

Saša Janković vređa investitore, a taman smo uspeli da ih dovedemo. Država je bila upropaštena, radnih mesta nigde, plata nigde. Uništili su pola miliona radnih mesta. Ljudima su dali nula plata od nula dinara, a mi se danas trudimo da dovedemo što više investitora i otvorimo još radnih mesta. Zbog njih je i Fijat u problemu. Da nismo otvorili tolike fabrike, na bismo mogli ni da govorimo o povećanjima plata. Građani prepoznaju naš trud i, što je najvažnije, napredak, zato ćemo nastaviti da se borimo za bolju Srbiju bez kriminala – zaključio je Stefanović.

#Akcija

#Aleksandar Rodić

#Nebojša Stefanović

#Policija

'