AKTUELNO

Glavni i odgovorni urednik portala Sputnik Ljubinka Milinčić rekla je za Pink da se ime novog premijera neće znati dok to večeras ne bude rekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Svi političkli novinari danas pokušavaju da saznaju ko će biti novi premijer Srbije, rekla je glavni i odgovorni urednik portala Sputnik Ljubinka Milinčić.

Ona je gostujući u jutarnjem programu televizije Pink rekla da misli da će ime budućeg premijera biti tajna do 18 časova, kada će predsednik Srbije aleksandar Vučić to saopštiti.

Ona je dodala da se u skoro svim redakcijama priča i spekuliše o imenu mandatara, a da se u njenoj redakciji najčešće pominju Ana Brnabić i Ivica Dačić.

Situacija u regionu

Govoreći o situaciji u regionu, Milinčić je rekla da Makedonija već dugo nije samostalna država, što se prema njenom mišljenju moglo i videti postavljanjem vlasti u toj državi posle izbora odrtžanih u decembru.

Promena imena Republike Makedonije bila bi kap u prepunoj čaši koju Makedonci ne bi mogli da istrpe, ocenila je ona  i dodala da su to i mišljenja većine analitičara.

PROČITAJTE JOŠ: Nastavlja se mala matura, testom iz matematike

Milinčić je rekla da neće biti lako da se promeni Ustav i ispune uslovi Vašingtona i Brisela.

- Videli smo da Makedonija godinama ne može da uđe ni u jednu od međunarodnih organizacija jer joj Grčka to ne dozvoljava, zbog imena države, ali NATO pokušava da Balkan ugura u sve svoje institucije.

Ona je mišljenja da Makedonija neće moći da funkcioniše sa privremenim imenom, ali je dodala da će Grci koji se godina spore oko imena Makedonije, ako im neko decidirano kaže da to moraju da prihvate, to i prihvatiti.

#Jutarnji program

#Ljubinka Milinčić

#Televizija Pink

'