AKTUELNO

Glavni i odgovorni urednik portala Novi Standard je rekao da pritisak SAD na Srbiju neće biti tako jak.

Glavni i odgovorni urednik poratala Novi Standard Željko Cvijanović rekao je povodom posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Vašingtonu,  i eventuaolnim pritiscima SAD-a, da se na Srbiju sad ne ide tako oštro, kao ranije zbog kako je ocenio velike geopolitičke konkurencije.

On je gostujući u jutarnjem programu televizije Pink rekao da nije samo Rusija konkurencija SAD, već je to i Nemačka i misli da pritisak na Srbiju neće biti tako jak.

- Osim što im je sve manje drago da se tu pojavljuje Rusija, sve manje im je drago da se tu pojavljaju Nemačka i sve manje je SAD bliska evropska opcija Srbije, na način na koji to nije i NATO opcija Srbije – ocenio je.

Prema njegovom mišljenju SAD je drago što je Srbija spremna da pregovara o Kosovu i oni misle da je došlo vreme da Srbija na ovaj ili onaj način prizna Kosovo.

- Mislim da će jači pritisak biti napravljen u tom pravcu, možda i prvi pritisak oko Rusije i služi da se popusti na kosovskom pravcu, ali se nadam da do toga neće doći. Naravno da će pregovori sa Kosovom biti nastavljeni, ali nadam se da neće doći do srpske saglasnosti da Kosovo bude primljeno u UN- rekao je Cvijanović.

Cvijanović je rekao da je jedina moguća politika u Srbiji upravo politika Vučića da ostane na dosadašnjoj politici bez obzira na pritiske i to je jedini način da se pomire ti pritisci koji dolaze uglavnom sa zapada.

Glavni i odgovorni urednik portala Standard rekao je i da je danas u Srbiji najteža tema u ovom momentu štrajk u Fijatu i mogućnost da ova firma ode iz Srbije.

On je gostujući u jutarnjem programu televizije Pink rekao da su sa fijatom mnoge stvari na samom početku urađene pogrešno i to se krilo, dodajući da prema njegovom mišljenju sada cenu plaća pre svega Srbija.

- Plašim se da će cenu platiti radnici i Srbija i da u ovom trenutku za radnike nema dobrog rešenja. Oni mogu ili da rade za nisku cenu ili da ne rade uopšte – ocenio je Cvijanović.

#Aleksandar Vučić

#Željko Cvijanović

'