AKTUELNO

Dnevni list Kurir već danima sprovodi kampanju usmerenu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Na pitanje šta se krije iza te kampanje, koji su motivi vlasnika Kurira Aleksandra Rodić i do kada će ona trajati za Televiziju Pink je govorila novinarka Olivera Miletović.

Miletović je ukazala da su mediji, kroz istoriju, bili prethodnica ratne mašinerije, mada po kondeksu na to nemaju pravo i učestvovali su u demonizaciji političara, rušenju legitimnih vlada…

- Kampanju koju vodi Kurir ne bih svela na personalni problem, jer kada se napada premijer jedne držae uvek za to postoje politički razlozi – ocenila je Miletović i primetila da je u ovom slučaju problem politika koju je vodila vlada Aleksandra Vučića, suverena i vojno neutralna.

Ovo je sistematska demonizacija vlade i ličnosti Vučića, dodala je ona, ukazavši da je verovatno jedan od razloga za i u neplaćenom porezu.

Miletović smatra da ima razloga za brigu jer je Srbija usamljena, okružena zemljama članicama Nato i da je ideja da se zloupotrebom medija stvori napate atmosfera i sruši vlada.

- Rodić je i sam rekao da mu je iz stranih ambasada nuđeno da se bavi politikom. Globalistički centri moći i kapitala vode bitku sa suverenističkim liderima, koji vode politiku koje je u interesu ove zemlje i naroda – istakla je Miletović.

Ona je podsetila das u tajkuni u Srbiji pokupovali sve što je trebalo, pa to onda prodali strancima, aludirajući na Miroslava Miškovića.

Kako je dodala, prekintuta je praksa da se krupni kapital u kombinacija sa zloupotrebom medija gospodari Srbijom.

Foto: Printscreen

- Zloupotrebnom medija se stvara atmosfera linča. Ovo je pokušaj ponovne kolonizacije Srbije u kojoj će tajkuni voditi državu i vladati ljudi iz senke. Srbija je bila pred bankrotom, a Vučić je svojom politikom, kombinacijom Miloševića i Đinđića, postigao da zemlja danas bude lider – dodala je Miletović.

Kako je navela,cilj kampanje koju vodi Kurir je da se sruši vlada, da se izazovu neredi i da vlast dođu njivo pajaci.

- Država mora naći mehanizme da zaštiti građanje da terorizma manjine. Bilo bi katastrofalno da država popusti i da Rodić ne plati porez. On to jednostavmo mora da uradi, od tog novca se puni budžet leče deca…Zašto bi država prešla preko toga? Onda niko ne bi plaćao porez – istakla je Miletović.

Govoreći o pretnjama Kurira Milomiru Mariću i Hepi televiziji, Miletović je ocenila da to samo potvrđuje das u u veći politički interesi, tajkuni, strani centri, novac…

OTVORENO PISMO ŽELJKA MITROVIĆA vlasniku KURIRA i novopečenom političaru ALEKSANDRU RODIĆU

#Aleksandar Vučić

#Kurir

'