AKTUELNO

Niskobudžetni tabloid "Kurir" nastavio je brutalnu kampanju protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, plasiranjem nove laži da po njegovom nalogu poreznici krše zakon i maltretiraju zaposlene u tom listu.

Glavni urednik "Informera" Dragan J. Vučićević, direktor "Srpskog telegrafa" Saša Milovanović i marketinški stručnjak Nebojša Krstić ponovo su naglasili da je plaćanje poreza zakonska obaveza koju moraju ispune svi građani - bez izuzetka.

Vučićević ocenjuje da je apsolutno nezakonito objavljivati fotografije poreskih inspektora i ističe da na neki način vlasnik ovog tabloida Aleksandar Rodić tako preti poreskim inspektorima koji rade na proveri njegovog poslovanja.

Foto: Printscreen

- Rodić se buni protiv sprovođenja zakona. Dužan je više od osam miliona dinara, to su naše pare, pare naše dece, naše ulice, naše bolnice... on pokušava da opljačka taj novac - rekao je Vučićević.

On je istovremeno pozvao poreske insprektore da dođu u Informer i da obave kontrolu, jer kako je rekao taj list ne duguje ni dinara poreza i nema čega da se plaši.

Vučićević je istakao da finansijska istraga protiv Rodića traje više od tri godine jer on i njegovi saradnici vrše opstrukciju.

- Država osnovano sumnja da je Rodić oprao milione evra nepoznatog novca preko svojih firma hobotnica i to se sada istražuje - tvrdi Vučićević i dodaje da je Rodić toga svestan i da zbog toga sada više od 40 dana napada Vučića.

Prema njegovim rečima, Rodić je u panici i pokušava da izazove haos, ali su na sreću građani mnogo pametniji.

- Odštampao je manje od 90.000 primeraka, što znači da prodaje manje od 50.000. On ostaje pri temi koja mu ruši tiraž, to zanči da on to ne radi iz tržišnih razloga, već iz kriminalnih kako bi izbegao napalatu. Njegov interes je da ukrade našoj deci osam miliona dinara - dodao je Vučićević.

On tvrdi da je Rodić imao dil sa prethodnim vlastima, koje su mu dale kredit koji ne mora da vrati ali da piše dobro o njima i napada koga treba. Taj kredi se, kako je dodao, naknadno pojavio u stečajnoj masi Razvojne banke Vojvodine.

Milovanović je takođe pozbao poreznike da provere poslovanje "Srpskog telegrafa", istakavši da ne šalje Vučić poreznike i da je Poreska uprava nezavisna i proverava sve firme.

- On spinuje navodeći da su svi poreski inspektori došli u ADM. Svaki poreski tim je za drugu firmu jer se osnovano sumnja da su se u njima prale pare koje je Rodić godinama reketirao - rekao je Milovanović.

Foto: Printscreen

Kako je objasnio, na hrvstskom portalu se vidi kako poreski insektori legitimišu neka lica, to su pravni zastupnici drugih firmi, a ne samo ADM.

- Mimo tri miliona dinara utaje poreza i pet milion duga za kredit Razvojne banke Vojvodine ovde se proveravaju i druge firme - dodao je Milovanović, ukazavši da je Rodić krenuoo u antisrpsku kampanju.

Milovanović je Rodića nazvao "šiptarskim potrčkom", koji je stao u službu Hrvata, Zorana Zaeva... a sada pokušava i da okrivi Vučića za priznanje Kosova što Srbija sasvim sigurno nikada neće uraditi.

Krstić ističe da predsednik ima obavezu da štiti sve garađane, a u okviru toga i da ohrabruje džavnu administraju da radi svoj posao u skladu sa zakonom - ne selektivno nego u skladu sa zakonom.

Rodić od toga pokušava da napravi politički progon.

- Dražva bi morala da doprinese da svi izađemo iz tih spinova, teških naslova koji dobro zvuče., a ništa ne znače, kojima se samo baca ljaga na državu. Kritika i uvreda nisu isto, ne pokušavajte da uvredu proturite kao kritiku - dodao je Krstić.

Osvrnuvši se na činjenicu da je račun blokiran i dnevnom listu "Novosti", on je rekao da se ne radi o selektivnoj akciji na "zle medije", već da je to dokaz da država radi svoj posao.

Foto: Printscreen

- Ovo nije politička tema, ovo sa politikom nema nikakve veze. U politizaciji ove teme učestvuju i neki političari, ali i neki javni radnici kojima bi bilo bolje da razmišljaju kako da se, na primer, unaprede zakonska rešenja za zaštitu žena - istakao je Krstić.

Molim sve da, kako umeju i znaju, plate porez kako bi država mogla normalno da funkcioniše, a onda molim državu da zaštiti ljude kojima je potrebna pomoć, dodao je Kristić.

#Dragan J. Vučićević

#Kurir

#Nebojša Krstić

#Saša Milovanović

'