AKTUELNO

List "Kurir" nastavlja prljavu kampanju protiv Aleksandra Vučića, izmišljajući priče, pišući laži, a sve kako bi njegov vlasnik Aleksandar Rodić izbegao plaćanje višemilionskog poreza.

Saša Milovanović, direktor "Srpskog telegrafa" izjavio je da Aleksandar Rodić napada predsednika Aleksandra Vučića koristeći tužne priče, kao što je sudbina mladića iz Kraljeva koji je izvršio samoubistvo, a čija majka pita predsednika "šta sada da radim".

Pročitajte još: MILOVANOVIĆ ZA PINK: Kuriru dramatično pada tiraž, RODIĆU ISTEKAO ROK ZA PLAĆENJE POREZA (VIDEO)

- Koristiti Vučića za takve stvari je apsolutni nemoral i zloupotreba. Ovo pokazuje i stepen očaja Rodića, koji nema mogućnosti da izbegne plaćanje poreza - rekao je Milovanović za televiziju Pink.

Kako smatra, koristiće Vučića u svakom lošem kontekstu, a sve da bi izbegao da vrati novac koji je oteo građanima.

Foto: TV Pink

- Čak je i tiraž hrvatskog "Kurira" tokom ove prljave kampanje jako pao. Licemerno je napadati Vučića jer navodno vodi hajku, kada samo Rodić vodi hajku - rekao je Milovanović, dodajući da je sve nervozniji kako se bliži rok za plaćanje duga.

Kako smatra, Rodić je pokazao da je hrvatski poslušnik i da štiti hrvatske interese, a zatim i albanske, što se videlo nakon dolasaka Kolinde Grabar-Kitarović na inauguraciju, kada su tekstovi u "Kuriru" dobili hvalospevni karakter.

- Predsednik drži 20 i kusur sastanaka koji treba da državi donesu nešto dobro, a "Kurir" to osuđuje, kako bi nahuškao narod. Rodić reketaš napada i inauguraciju, nazivajući je cirkusom i slikajući dekoltee. To je normalno i u svetskim medijima, ali sve treba da bude u određenoj meri i zna se u koju kategoriju se svrstava. Onda se priča menja nakon dolaska Grabar-Kitarović, kada se i prvi put spominje inauguracija. Čim je hrvatska predsednica otišla, "Kurir" se vratio negativnoj kampanji. Rodić nije ni prenosio inauguraciju, već nekakav skup koji su protiv diktature, na kojem je bilo oko 90 ljudi - rekao je Milovanović, dodajući da nema ništa protiv protesta, ali da je inauguracija, događaj koji je svuda bio udaran, bila u senci, što pokazuje u kojem je očaju.

Pročitajte još: KAMPANJA PROTIV VUČIĆA - DAN 26: Rok za plaćanje UTAJENOG DUGA sve bliži, troglava hidra sve HISTERIČNIJE NAPADA!

Milovanović je otkrio da je Rodić napisao uverenje da ne duguje porez, te da je Adria Media izmirila dugovanja.

- Kurir info je prethodno napravio ogroman dug, koji on i prikrio. Čitava utaja se odnosi upravo na Kurir info, a ne na Adria Media Grupu - objasnio je Milovanović, dodajući da je još mnogo Rodićevih laži, koje se mogu naći u današnjem izdanju "Srpskog telegrafa".

Pajtić je 2008. godine uzeo novac poreskih obveznika, oko tri miliona evra, od Razvojne banke Vojvodine, a politički je ovaj dug oprošten.

- Naravno da nije vratio ni dinar ovog kredita - pojasnio je Milovanović.

Kada je reč o srpskoj zastavi, Milovanović smatra da ona najviše smeta televiziji N1, američkoj televiziji, kako ju je nazvao, a zatim i svakome ko ne želi dobro Srbiji.

Foto: TV Pink

- Kult zastave postoji svuda, a Srbi danas Srbiju vole više i ponosniji su na nju. Sada to smeta onima koji Srbiju ne vole. Mislim da Rodić u svom kabinetu drži američku zastavu, kako bi se ulizivao američkom ambasadoru. Mada, on zastave može da menja, samo mu treba ponuditi novac za to - rekao je Milovanović, dodajući da narod to vidi i kažnjava na kioscima.

Pozicioniranje na kioscima "Kurira" je uvek na centralnom mestu, a niko ne zna kako je tu poziciju dobio, rekao je Milovanović, te smatra da opet laže kada kritikuje pozicije dnevnih listova na kioscima.

- To centralno mesto je rezervisano za njega, on drži monopol na tom mestu - rekao je Milovanović, dodajući da on čak i distributere ucenjuje.

#Aleksandar Rodić

#Aleksandar Vučić

#Kurir

#Saša Milovanović

'