AKTUELNO

Sociolog vladimir Vuletić je za Pink rekao da je potpuno logično da Vučić ima punu podršku za izbor premijera.

Signali koji ovih dana dolaze sa Kosova, nešto su što u ovom trenutku ide u prilog Srbije i politike koju ona vodi, rekao je sociolog Vladimir Vuletić.

On je gostujući u jutarnjem programu Televizije Pink ocenio da tome ne treba davati preveliku pažnju.

- Turbulentno je vreme, još se ne zna kako će se ponašati velike sile, pa mali igrači pokušavaju da izvuku neku korist, ali svima kojima je u interesu stabilan Balkan, neće dozvoliti da se tako nešto dogodi- rekao je Vuletić.

Govoreći o izboru budućeg premijera, Vuletić je rekao da je na predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da kaže kome će poveriti mandat, kao i da je potpuno normalo što kako je rekao postoje grupe koje pokušavaju da utiču na premijera i da proguraju svog čoveka.

Pročitajte još: IVICA DAČIĆ: Srbija na dobrom putu čim je hajka i spolja i iznutra

Na predsedniku je da ima opštiju sliku o osobi koja će voditi državu, a nakon formiranja nove vlade glavni zadatak će biti nastavak razgovora sa Prištinom, a važno je i nastaviti reforme koje su do sada dale rezultate i poboljšati ih.

- O tome predsednik mora da razmišlja kada bira premijera, a ne da li će zadovoljiti ovu ili onu grupu – ocenio je Vuletić.

On je rekao i da je potpuno logično što Vučić ima potpunu podršku pri izboru premijera, a ono što je važno je da je SNS najodgovornija za budućnost Srbije i ona će u velikoj meri zavisiti od toga koja će osoba biti izabrana za premijera.

Foto: Printscreen

Vuletić je rekao da je ovih dana svedok mnogih neistina koje se plasiraju u raznim medijima i da postoji jedna nedoslednost u svemu što se piše ovih dana.

On je rekao da se u medijima koriste krupne reči i teme, kao što su teme borba za demokrtiju, za slobodu medija, a da se iza toga u stvari obično kriju prizemni interesi.

On je ocenio da je pisanje Kurira prethodnih dana i napad na predsednika, pokušaj da se stvori jedan teroristički akt.

Pročitajte još: UREDNIK SRPSKOG TELEGRAFA ZA TV PINK: Kad god Rodić izgovori sloboda medija, negde se desi razorni zemljotres!

- Nesumnjivo da u svemu tome ima i ove vrste igara o kojima je sada bilo reči. Znamo za odnos Kurira i Politike, to je neka vrsta podzemnog rata, to traje jako dugo i tu jeste borba oko resursa i u tom smislu to jeste rat, a ovo što je bio atak na predsednika i to u trenutku kada se vode pregovori i razgovori oko premijera i to na način na koji je senzacioanlistički o tome pisao Kurir, to ne bih nazvao ratom, to je jedan teroristički akt, ali nije rat. U tom smislu je to nešto različito. Ne znam šta se tačno krije iza svega, ali kao čitalac vidim da je bilo mnogo neistina, koje sam i sam moga oda proverim - rekao je Vuletić.

#Aleksandar Vučić

#Premijer

#Srbija

#Vladimir Vuletić

'