AKTUELNO

Sociolog Vladimir Vuletić rekao je da sve ono što je vazano za RTB BOR i rešavanje ekonomskih problema u tom bazenu je dobra vest.

Prema njegovim rečima, čitava stvar sa Borom sada kada su te cene malo ispod očekivanih na svetskom tržištu, jeste zabrinjavajuća, ali Vuletić je iskazao verovanje da će vremenom i cene doći na onaj nivo koji će odgovarati Boru. Inače, prema pisanju Politike Tender za RTB Bor biće do kraja marta.

Foto: Pink.rs, Printscreen youtube

-Tada će Bor ponovo biti nešto što je atraktivno. Zato je važno da se izdrži, da se nezapusti Bori i mislim da je čitava ova priča sa Borom da se ne zapusti dobra. Ovo priča traje jako dugo i uspešna je, jer je održavana iznad vode. Videćemo početkom godine šta će da bude - rekao je Vuletić za Pink u Jutarnjem programu u delu emisije posvećenom prelistavanju štampe.

Vuletić je prokomentarisao, još jedan tekst sa naslovne strane Politike u kome se kaže da je Tramp počeo da kažnjava UN, tako što su SAD smanjile finansiranje ove svetske organizacije.

-To nije ništa novo. Očekivalo se da velike sile to urade. Te donacije, članarine za UN zavise od ekonomske snage zemalja i to je jedan od razloga zbog kojih su SAD imale jednu posebnu poziciju u UN. Ovo nije prvi put da SAD prestaju da daju članarinu. To se dešavala, ali stvara problem u funkcionisanj UN-a - kaže Vuletić, ali dodaje da je to realnost svetske politike.

Foto: Pink.rs, Printscreen youtube

Minja Subota, kompozitor, muzičar, zabavljač, nadovezao se na ovu temu rekavši da tim velikim organizacijama, kao što je sud u Hagu koji je skup sud, da uskraćivanjem tih sredstava može da dovede do nekih poremećaja.

- Valjda će neke druge zemlje malo dodati para pa će to da se sredi - veruje Subota.

#Minja Subota

#RTB Bor

#Vladimir Vuletić

'