AKTUELNO

Ona je napomenula je da je Vučić dobio 1,5 miliona glasova više od prvog sledeć protivkandidata.

Pobeda premijera Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima je odluka građana Srbije, rekla je danas potpredsednica vlade Zorana Mihajlović i zamolila građane koji protestuju nezadovoljni izbornim rezultatom da ti protesti budu nenasilni i bez ugrožavanja imovine građana i države.

Ona je novinare u Urgentnom centru KCS, gde je počelo renoviranje dve operacione sale, podsetila da je Vučić pobedio sa ukupno 55 odsto, što je blizu dva miliona glasova građana Srbije.

Napomenula je da je Vučić dobio 1,5 miliona glasova više od prvog sledeć protivkandidata. Dodala je i da su domaći i strani posmatrači, strane ambasade i svi drugi koji su pratili izbore naveli su da nije bilo neregularnosti tokom glasanja i da su izbori bili demokratski.

- Sada imamo proteste onih koji nisu zadovoljni rezultatima izbora. Proteste onih koji nisu zadovoljni što je 55 odsto glasača Srbije svoj glas dalo Vučiću. I to je u redu, demokratija jeste da manjina može da iskaže svoje mišljenje, ali je demokratija i da se poštuje odluka većine i da se vlast bira na izborima - navela je Mihajlović.

Mihajlović je, kako je navela, zamolila one koji nisu zadovoljni ezultatima izbora molila da na protestima ne bude nasilja, da ne bude ugrožavanja imovine građana i države i da se ne ugrožava svakodnevni život građana.

- Srbija je politički stabilna zemlja i njena stabilnost neće biti ugrožena - navela je Mihajlovićeva.

#Aleksandar Vučić

#Izbori

#Zorana Mihajlović

'