AKTUELNO

Tomislav Nikolić nije demantovao izjavu o nameri da se kandiduje.

Politički analitičar Dejan Vuk Stranković je gostujuću i emisji "Dobro jutro sa Jovanom i Srđanom" na TV Pink rekao da je to neočekivana, iznenađujuća i šokantna  vest.

Nisam očekivao na prvi pogled, međutim kada analizirate profil Nikolića one je neko od koga se može očekivati morali šok i neka vrsta presedana - naveo je Vuk Stranković.

On je podsetio da je predsednik Srbije tvrdio da neće uraditi ništa što bi nanelo šteto Srpskoj naprednoj stranci i Aleksandru Vučiću.- Metaforički to je nož u leđa. Objavljivanjem kandidatarure staje među one koji se mesecima trude da vladu predstave kao neuspešnu i pokušavaju na sve načine da diskredituju Vučića - rekao je Vuk Stanković.

Vuk Stanković je naglasio da je vest objavljena dovoljno rano da može da bude demantovana, što se do sada nije dogodilo, pa smatra da je ta informacija tačna.

Ne mislim da će odluka o kandidaturi uticati na biračko telo SNS i ne očekujem potrese u redovima naprednjaka, već naprotiv - da ih gest Nikolića dodatno ujedini, rekao je on.

- Odluka šteti pre svega Nikoliću i baca lošu senku na njega. Ako je procena u SNS da je veća izvesnost da pobedi Vučić, mora se raditi u interesu tima - istakao je Vuk Stranković, koji smatra da Vučić neće odustati od kandidature.

Prema njegovim rečima, sve prednosti Aleksandra Vučića, koji je bez dileme favorit, kandidatura Nikolića ne umanjuje.

S. M.

#Aleksandar Vučić

#Dejan Vuk Stanković

#Kandidatura

#Tomislav Nikolić

'