AKTUELNO

Lider LSV govorio je o predstojećim predsedničkim izborima.

Predsednički izbori još nisu raspisani, a neki poslanici su već odvajaju od svojih grupa. Osim toga, pojedinci su se već predstavili kao kandidati za predsednika.

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da njegova stranka nije donela odluku o tome koga će podržati u trci za predsednika, te da je Marinka Tepić, bivša članica Lige socijaldemokrata Vojvodine, insistirala da se na izborima podrži Saša Janković, ne dajući obrazloženje zašto. Upravo je ovo razlog zašto je iz stranke istupila.

Foto: TvPink Printscreen

- Želeo sam da se sastanem sa Jankovićem, kako bih saznao njegov program i nakon čega bismo mogli donesemo odluku o tome da li ćemo ga podržati na izborima ili ne. Trebalo je da se sastanemo 30. januara, ali je Janković 29. poslao poruku da je čuo da ću se ja kandidovati, te da je sastanak nepotreban - ispričao je Čanak za televiziju Pink, dodajući da odluka o njegovoj kandidaturi nije doneta, te da će je doneti glavni odbor stranke.

On je istakao da će se kandidovati ako postoji potreba za tim, a da će svakako nastaviti da radi za dobrobit naroda.

Čanak je rekao da je razočaran jer su nestali dijalog i argumentacija u opredeljivanju, jer svaka stranka naziva one koji je ne podrže izdajnicima.

- Zbog ovih podela imamo situaciju da se stranke i liste restruktuiraju i bez izbora se pravi poslanički klub - objasnio je Čanak.

Kako je kazao, sa Vukom Jeremićem je razgovarao, ali ne očekuje preveliko približavanje stavova.

I. P.

#Izbori

#Nenad Čanak

#Saša Janković

#Vuk Jeremić

#predsednik

'