AKTUELNO

Ministar je govorio o predstojećim predsedničkim izborima.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je, govoreći o predstojećim predsedničkim izborima, da se nekoliko imena pojavljuju kao potencijalni kandidati za predsednika, da će kandidat biti zajednički i da će se njegovo ime objaviti uskoro.

- Vučić plus Dačić jednako pobeda u prvom krugu - istakao je ministar.

Kandidat mora da bude, kako je rekao, najjači, što je i logično rešenje. Zato, kako kaže, najbolje rešenje bilo bi da kandidat bude Aleksandar Vučić.

U slučaju da premijer ne misli da treba da imamo zajedničkog kandidata, ja ću biti kandidat svoje partije, ali to od njega ne očekujem jer bi bilo politički nekorektno.

Dačić je izjavio, govoreći o izručenju Ramuša Haradinaja Srbiji, da Francuska mora da pokaže da je odana vrednostima na kojima počiva.

- Nastavljamo proces izručenja i pratimo napredak - istakao je Dačić, gostujući u emisiji „Pravac“ na kanalu Pink3.

Kako je istakao, Albanci neprestano pokušavaju da isprovociraju sukobe na KiM, a poslednji pokušaj bio je juče, kada je na sajtu predsednika vlade Kosova objavljeno da je Isa Mustafa primio delegaciju istočnog Kosova.

- Veoma sam ljut na naše predstavnike jer nije bilo odgovarajuće reakcije. To je kao da Vučić kaže da je Banja Luka zapadna Srbija. To je licemerje - izjavio je Dačić.

Kako smatra, albanska politika je najveća pretnja miru i stabilnosti, ne samo u regionu, već i u svetu.

- Nakon incidenta sa vozom, u državama u kojima ima najviše albanskih državljana podigli smo mere bezbednosti u blizini srpskih objekata, odnosno srpskih ambasada, pa je tako Švajcarska zabranila čak i okupljanja ispred naše ambasade - rekao je Dačić.

I.P.

#Francuska

#Ivica Dačić

#Kosovo

#Ramuš Haradinaj

'