AKTUELNO

Milan Krkobabić ministar bez portfelja i predsednik Partije ujedninjenih penzionera Srbije govorio je za TV Pink o predstojećim lokalnim izborima i prioritetima za narednu godinu.

Krkobabić je ocenio da  predstojeći lokalni izbori pokazuju da u Srbiji imamo samo pet pet ozbiljnih stranaka.

- Izborima su pokriveni praktično svi delovi zemlje. Ovi lokalni izbori pokazuju da imamo samo mali broj ozbiljinih partija. Prijavilo se pet partija među kojim smo i mi. To su stranke koje imaju kapaictete da u bilo kojoj opštini prikupe potpise – rekao je Krkobabić.

Prema njegovim rečima, to su partije sa ozbiljnom infrastrukturom.

- Ozbiljna partija mora biti prisutna u svim lokalnim samoupravama, to je sada preduslov – istakao je Krkobabić, ukazavši da je mali broj partija u stanju da položi izveštaj o svom radu.

Kako smatra, izveštaj bi na kraju godine trebalo da podnese i svaka vlada.

- Od aprila su otvorene 182 zadruge, a kada je reč o budežetu za narednu godinu zadrugari su na dobitku, jer je budžetom predviđeno četiri puta više novca - 825 milina dinara – rekao je ministar.

Pročitajte još: Joksimović: Predvidiv okvir važan za evropski put

Plan je, dodao je Krkobabić, da se formira pet novih složenih zadruga, i da se u njih uloži preko pola miliona evra, a da pomoć dobije 60 zadruga.

- Neće biti okruga gde neće biti nove zadruge, ili gde nećemo pružiti pomoć zadrugama – obećao je Krkobabić i najavio da će prioritet za sledeću godinu biti i zaštita penzionera i briga za zaposlene.

- Kada govorimo o pitanju Kosova i Metohije u prvi plan stavljamo imovinu Srbije, SPC, naših preduzeća, to je crvena linija preko koje ne možemo da pređemo. Imovina je jedino realno pitanje, ono ne može biti ni izmišljeno ni nategnuto – podvukao je Krkobabić.

#Izbori

#Milan Krkobabić

#Političke stranke

'