AKTUELNO

Odluka Prištine separatiskički potez iza koga stoje zapadne sile, rekao je za televiziju Pink predsednik srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, a povodom odluke Prištine da usvajanjem platforme o dijalogu jedino moguće rešenje može da bude ono definisano postojećim ustavom takozvanog Kosova.

- Ovo što je danas uradila odmetnička skupština u Prištini, govori da iza svih separatističkih poteza stoje zapadne sile, a pre svega Amerika, pa i za ovo uvođenje taksi za robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine. Sa druge strane igrali su igru i davali izjave da im kao traže da se te takse ukinu. I nije ni malo slučajno što su američki zvaničnici i tu retoriku promenili pa više ne kau da se takse ukinu nego da se suspenduju - rekao je Šešelj.

Kako kaže, izjave koje američki zvaničnici daju poslednjih dana pokazuju da oni očekuju  pregovarački proces koji će na svom kraju imati uzajamno priznanje Prištine i Beograda, odnosno Srbije i Kosova.

- Uzajamno priznanje. Oni dakle tretiraju Srbiju kao da nije međunarodno priznata i kao da nije članica Ujedinjenih nacija. Ovo je vrhunac anti-srpske politike koja ustvari zahteva kapitulaciju srpske države - rekao je Šešelj, i dodao:

- Zahtevam od predsednika republike Aleksandra Vučića da hitno kontaktira predsednika Rusije Vladimira Putina i kineskog predsednika Si Đi Pinga, i da hitno zahteva da se ozbiljni kontigenti ruske i kineske vojske što pre uključe u KFOR i da se rasporede na Kosovu tamo gde žive preostali Srbi.

#Politika

#Priština

#Vojislav Šešelj

'