AKTUELNO

Zurof zgrožen!

Efraim Zurof, lovac na naciste i direktor jerusalimskog centra "Simon Vizental", poslao je pismo Kolindi Grabar Kitarović, u kojem navodi da je zgrožen i da protestuje zbog njenih izjava tokom posete Argentini.

Foto: Tanjug AP

- Prema hrvatskom portalu "Indeks", rekli ste da ste "ponosni na sve generacije Hrvata koje su došle u Argentinu". Ako je to tačno, očito ste ponosni i na zloglasne ustaške ratne zločince poput Ante Pavelića, Eugena Dide Kvaternika, Dinka Šakića, Nade Šakić, Ive Rojnice, Vinka Nikolića i Franje Nevistića, da samo nabrojimo neke od ustaša koji su pobegli u Argentinu da bi izbegli kaznu i koji su "delili sudbinu svog naroda tokom bivšeg jugoslovenskog komunističkog režima" - naveo je Zurof.

Takva izjava je, kako je dodao, "obično prikrivanje jezivih zločina ustaškog režima u NDH i strašna uvreda žrtvama, njihovim porodicama i onima koji su se borili protiv njega“.

Pročitajte još: SKANDALOZNA IZJAVA KITAROVIĆEVE! 'Da je Merkelova rekla ono što i hrvatska predsednica, UHAPSILI BI JE ISTOG MOMENTA'

#Efraim Zurof

#Kolinda Grabar Kitarović

'