AKTUELNO

Efraim Zurof, lovac na naciste i direktor jerusalimskog centra Simon Vizental, zgrožen izjavama hrvatske predsednice u Argentini, poslao joj je pismo koje je u celosti objavio zagrebački portal 24 sata.

"Pišem vam kako bih izrazio svoju zgroženost i kako bih protestovao protiv vaših izjava izrečenih tokom vaše posete Argentini".

Zurof se poziva na pisanje portala Index.hr koji je preneo izjavu predsednice Kitarović da je "ponosni na sve generacije Hrvata koje su došle u Argentinu".

"Ako je to tačno, očigledno ste ponosni i na zloglasne ustaške ratne zločince poput Ante Pavelića, Eugena Dide Kvaternika, Dinka Šakića, Nade Šakić, Ive Rojnice, Vinka Nikolića i Franje Nevistića, da samo nabrojimo neke od ustaša koji su pobegli u Argentinu da bi izbegli kaznu i koji su "delili sudbinu svog naroda tokom bivšeg jugoslovenskog komunističkog režima," stoji u pismu Zurofa Kitarevićevoj.

- Takva izjava je obično prikrivanje jezivih zločina ustaškog režima u NDH i strašna uvreda žrtvama, njihovim porodicama i onima koji su se borili protiv njega - piše šortal 24 sata.

#Efraim Zurof

#Kolinda Grabar Kitarović

'