AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 15. decembar.

VREMENSKA PROGNOZA

POSLE OBLAČNOG I HLADNOG JUTRA, kakav dan nas očekuje?

Foto: Pixabay.com

U Srbiji će danas biti umereno i potpuno oblačno i hladno, mestimično sa slabim snegom, a u Timičkoj Krajini biće pretežno sunčano i malo toplije. Duvaće slab i umeren, na istoku povremeno i jak, severozapadni vetar. Najviša dnevna temperatura u većini mesta od nula do tri, u Timickoj Krajini oko šest stepeni. U Beogradu će biti umereno do potpuno oblačno i hladno. Ujutru povremeno sa slabim snegom, a tokom dana uglavnom suvo. Najviša temperatura oko dva stepena.

KURS NARODNE BANKE SRBIJE

NBS: Kurs dinara iznosi 123,51

Foto: Pixabay.com

Dinar je danas oslabio prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs iznosi 123,5117 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar je prema evru slabiji za 0,3 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou je slabiji za 1,0 odsto. Indikativni kurs dinara prema dolaru je oslabio takođe za 0,1 odsto na 116,0824 dinara za jedan dolar.

STANJE NA PUTEVIMA

Vozači, OPREZNO za volanom!

Foto: Wonderlane via Foter.com CC BY

Saobraćaj na putevima u Srbiji jutros otežava magla, a slab sneg trenutno pada na području centralne i južne Srbije.Tokom dana očekuje se pretežno oblačno vreme sa maglom i sumaglicom, u pojedinim krajevima Srbije i sa slabom kišom koja će preći u slab sneg. U planinskim predelima očekuju se snežne padavine. Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, na graničnim prelazima, nema dužih zadržavanja od 15-20 minuta.

SAVET LEKARA

BURNA NOĆ ZA NAMA! Sedam osoba povređeno u udesima u Beogradu!

Foto: Pixabay.com

U pet saobraćajnih nesreća u Beogradu povređeno je sedam osoba, od kojih jedna teže, izjavila je jutros portparol Hitne pomoći Nada Macura. Macura savetuje višeslojno oblačenje i konzumiranje vitamina. - Ne izlazite bez kape i rukavica, kao i udobne i tople obuće. Obavezan je jak doručak i konzumiranje čajeva - ističe Macura. Ona je dodala da se treba dobro organizovati pošto se bliže praznici, kako bi ih dočekali bez dodatnog stresa.

#AMSS

#Dinar

#Dolar

#Evro

#Kurs

#Narodna Banka Srbije

#Prognoza

#Put

#Savet

#Vreme

'