AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 16. decembar.

VREMENSKA PROGNOZA

SUNČANO, ALI LEDENO! Da li će za vikend biti toplije?

U Srbiji će danas na severu biti pretežno sunčano, a u ostalim krajevima umereno do potpuno oblačno i u većem delu suvo, samo još ponegde na planinama moguć je sneg, uglavnom ujutro i prepodne. Duvaće slab i umeren vetar, severni i severoistočni. Najniža temperatura biće od minus pet do minus jedan, a najviša do tri stepena Celzijusa. U Beogradu će danas biti umereno oblačno i suvo, uz slab severoistočni vetar. Najviša temperatura oko jedan stepen.

Foto: Pixabay.com

KURS NARODNE BANKE SRBIJE

NBS: Kurs dinara iznosi 123,53

Foto: Pixabay.com

Dinar će danas stagnirati prema evru i zvanićni srednji kurs iznosi 123,5337 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. Indikativni kurs dinara prema dolaru je oslabio za 0,8 odsto na 118,4180 dinara za jedan dolar.  NBS je od početka godine prodala na međubankarskom deviznom tržištu 905 miliona evra i kupila 730 miliona evra, kako bi ublažila prekomerne dnevne oscilacije kursa.

STANJE NA PUTEVIMA

AMSS: Kolovozi vlažni i klizavi, magla u većem delu zemlje

Kolovozi na putevima Srbije su vlažni, moguća je poledica, a sumaglica u većem delu zemlje smanjuje vidljivosti zbog čega se vozačima savetuje oprezna vožnja, saopštio je jutros AMSS. Oni upozoravaju vozače i na slab sneg koji provejava u Nišu, Leskovcu i Vranju, kao i u planinskim predelima na Kopaoniku, Crnom Vrhu i Staroj Planini zbog čega je neophodna zimska oprema. Prema informacijama Uprave granične policije, na graničnim prelazima vozila se zadržavaju do 20 minuta.

Foto: Pink.rs

SAVET LEKARA

HITNA POMOĆ: U šest udesa sedam osoba povređeno

Foto: Pixabay.com

Hitna pomoć je tokom noći intervenisala 115 puta, od čega je 13 intervencija bilo na javnim mestima, rekla je za portal Pink.rs portparol Hitne Pomoći, Nada Macura. Macura je savetovala sve građane da pobede apatiju dešavanjima koja podižu raspoloženje. Ona je apelovala na sve da ne preskaču doručak, jer je on veoma važan, da redovno provetravaju prostorije, a i da se čuvaju u saobraćaju.

A.V.

#AMSS

#Dinar

#Dolar

#Evro

#Kurs

#Lekar

#Narodna Banka Srbije

#Prognoza

#Put

#Savet

#Vreme

'