AKTUELNO

U emisiji Pravac, voditelja Duška Vukajlovića, gosti Ana Mileusnić, novinarka i Saša Borojević, analitičar, razgovarali su o pedofiliji, koja proteklih dana potresa društvo.

Borojević je kazao da se pedofilija deli na nekoliko rangova.

- To je bludničenje, seksualni odnosi sa maloletnim licem i tako dalje. Mi imamo situaciju da sada to postaje normalno. Imamo i paradoks, kažemo da je pedofilija bolest, a ne lečimo je u bolnicama. Potrebno je da se opredelimo da li je to bolest ili je u pitanju krivično delo - kazao je Borojević.

Foto: TvPink Printscreen

Prema njegovim rečima, 99 odsto pedofila se vadi na istu matricu i govore da im je hakovana određena društvena mreža, da to nisu oni pisali.

- Preporučujem svima da ne ulaze u sukob sa pedofilima i nastranim ljudima na društvenim mrežama, već postoje službe koje to rade sa lažnih profila - kazao je Borojević.

On dodaje da mi imamo odličan zakon za pedofiliju i da ga ne treba menjati.

Foto: TvPink Printscreen

Borojević kaže da je Rusija donela zakon za sprečavanje elitne pedofilije.

- Elitna pedofilija je kada se prodaju deca za prostituciju. U Brazilu postoji „Bebi ulica“ u koju ljudi dolaze i mogu da opšte sa decom i bebama koje su tamo prodate - rekao je Borojević.

Ana Mileusnić je rekla da u Francuskoj postoji zakon u kom se kaže da devojčica od pet godina može da izazove seksualnu rekaciju kod čoveka od 50 godina, kao i da to ne treba da bude kažnjivo.

Foto: TvPink Printscreen

- To se pojavilo u Francuskom parlamentu i bila je čitava diskusija oko toga - kazala je Mileusnić.

Kako dodaje, zakoni naše zemlje su odlični, ne treba ih menjati, samo primenjivati.

Pročitajte još: UHAPŠEN NASTAVNIK MANIJAK KOD BEOČINA: Tokom časova DODIRIVAO UČENIKE

- Apelujem na ministra Nebojšu Stefanovića, koji odlično radi svoj posao, da pomogne svim roditeljima čija su deca ugrožena i da I.K. iz Kragujevca privedu pravdi. To lice ima staratelja, a to je tetka, koja se obavezala da će brinuti o njemu - izjavila je Mileusnić.

Prema njenim rečima, pedofilija ne može da se izleči.

- Nemoguće je pedofile prilagoditi društvu. Zbog toga ja smatram da treba doneti zakon o hemijskoj kastraciji i narukvici koju će nositi 24 sata, da se zna gde su i objavljivati njihova imena - rekla je Mileusnić.

Pročitajte još: BOLESNIK! Otac iz Sremske Mitrovice PODVODIO SVOJU ĆERKU POZNANICIMA, policija privela ČETVORICU MANIJAKA!

#Emisija Pravac

#Pedofil

#deca

'