AKTUELNO

Novinarka Olivera Miletić je gostovala na TV Pink3 u emisiji "Pravac".

Srbija je glasala za Aleksandra Vučića, u poslednjih nekoliko dana, ne priča se o njegovoj nezapamćenoj pobedi, već o demonstracijama, a oni koji su nezadovoljni uslovima izbora trebalo je da protestuju pre njihovog održavanja, ocenila je novinarka Olivera Miletić.

Foto: Emisija Pravac

-Oni idu ulicama, pijani, zvižde, odjednom, preko noći svi imaju zviždaljke. Ne bih eliminisala to što su pre nekoliko nedelja ruski navijači izbodeni u Beogradu, to je mogla biti priprema, za sve ovo. U visokoj politici nema slučajnosti, neko želi destabilizaciju države, jer Aleksandar Vučić vodi suverenestičku politiku, on je sve zamke izbegao - ocenila je Miletić, napominjući da naša zemlja, zahvaljujući politici koju vodi Vučić, ima dobre odnose sa Bošnjacima, čestitali su mu i Erdogan i Orban i mnogi svetski zvaničnici.

-Vučiću je važan mir u zemlji, a po mom mišljenu, tajni centri moći insistiraju na nemirima i na destabilizaciji zemlje, a i ostali predsednički kandidati mu nisu čestitali što može biti odstupnica za sve što će se dalje dešavati - istakla je ona.

Miletićeva je rekla da mu ostali kandidati za predsednika nisu čestitali ubedljivu pobedu jer su dobili "ceduljicu" da ne čestitaju, kao i da je sve teledirigovano, jer postoji neko čija se reč sluša.

Miletićeva je ocenila da je pojava Saše Jankovića isplanirana.

Foto: Emisija Pravac

- Njegovi odnosi sa strancima su jako moćni, on je bio deo sistema, on počinje da se eksponira napadom na vojsku, da bi se posle izbora iskristalisao kao vođa građanske opozicije, protesta. On je nečiji projekat - primetila je Miletićeva.

Srbija je glasala za Aleksandra Vučića, naglasila je, dodajući da je "nenormalno ovo što se dešava", jer je moglo da se, ako je postojalo neko nezadovoljstvo, da se pokaže pre izbora.

-Nikome nije jasno zašto se protestuje, šta je razlog protesta. To što nije bilo protesta pre izbora dokaz je da nisu ljudi izašli zato što su nezadovoljni uslovima pod kojima su održani izbori, nego im smeta im Vučić kao neko ko nije naseo na provokacije, jer je Srbija mirna, stabilna, što idemo ka boljitku - istakla je Miletićeva, dodajući da su taj problem imali i Tramp, Putin, Orban i Erdogan, odnosno svi lideri koji hoće nezavisne politike, suverenističke zemlje, tako da Vučić nije izuzetak.

-Ono što me plaši su izjave svetskih lidera da na Balkanu očekuju nemire, da bi se to desilo neko to mora da "potpali", a to mogu biti oni koji su to već radili u drugim državama - rekla je Miletićeva, dodavši da njoj ovi protesti deluju organozovano, jer postoje centri moći koji hoće destabilizaciju.

#Beograd

#Izbori

#Protest

'