AKTUELNO

Gradski menadžer je apelovao na sve građane da ne zalivaju bašte i da ne pune bazene.

Gradski menadžer Goran Vesić je istakao da je sačuvana stabilnost vode, da svi građani imaju vodu i da restrikcija neće biti.

-Problem je bio juče u prigradskim delovima, kao što su Barajevo, Vinča, Slanci gde je potrošnja vode uvećana za tri do šest puta, i to je enormna potrošnja vode, zato što se zalivaju bašte i upravo zbog toga stanovnici u višim nivima tih naselja ostaju bez vode jer nema pritiska, ali to će se rešiti - objasnio je Vesić za TV Pink.

Foto: Printscreen

Gradski menadžer je rekao da svi pogoni rade u punom kapacitetu, ali je takođe ukazao da se tačno vidi da su pojedini rezervoari između 5 i 7 časova ujutro počeli da se prazne, jer su ljudi već počeli da zalivaju bašte.

Foto: Printscreen

Fontane ne koriste vodu iz vodovoda

N apitanje da li fontane i koliko troše vode, Vesić objašnjava da one ne koriste vode iz vodovoda, jer su one revirzibilne, jednom se napune i koriste istu vodu.

-Sistem je stabilan, vode ima dovoljno, ali i dalje apelujem da se voda koristi racionalno, posebno građani u prigradskim naseljima, da ne zalivaju bašte i ne pune bazene - rekao je Vesić dodajući da dosadašnji apeli nisu urodili plodom, kao i da je inspekcija na terenu.

On je poručio da treba građani da budu solidarni jedni sa drugima.

#Beograd

#Goran Vesić

#Voda

'