AKTUELNO

Gradski menadžer istakao je da sve glumačke legende ne zaslužuju da padnu u zaborav.

Godinu dana prošlo je od smrti glumačke legende i velikana Velimira Bate Živojiniovića.

I dalje s bolom i tugom se sećamo svih njegovih replika, a time s jedne strane ne dozvoljavamo da padne u zaborav.

Gost Juternjeg programa na TV Pink  bio je gradski menadžer Goran Vesić koji je istakao da će svi umetnici koji su ostavili traga u Srbiji dobiti neko obeležje.

Foto: TV Pink

- Ostali smo poslednjih godina bez velikih glumaca, na kraju krajeva Bata je možda najveći. Trudimo se da se odužimo tim ljudima. Oni su učeastvovali u našoj kulturi. Poslednjih godina i umetnici dobijaju ulice, ne samo političari ili generali. Želimo da im se zahvalimo za najbolji mogući način - rekao je Vesić.

On je istakao da će velikani nakon isteka zakonskog roka koji je za to predviđen dobiti obeležja koja zaslužuju.

- Ja verujem da će Bata nakon tri godine, koliko treba da prođe, dobiti ulicu ili Trg. Sećaćemo se doživotno Bate i neke nove generacije ćemo podsetiti na to ko je on bio - dodao je gradski enadžer.

On se osvrnuo i na stanje Srbije na Blakanu.

- Srbija je na interesantnom metu na Balkanu. Uvek smo bili predmet interesovanja velikih sila. Srbija je jedina stabilna xyemlja na Balkanu zahvaljujući politici koju vodi Aleksandar Vučić. Mi dobijamo sve značajniju poziciju u svetu - rekao je Vesić i zatim dodao:

- Srbija sada ima stabilnu poziciju. Imamo snagu da zaštitimo Srbe koji su van Srbije. U svakom slučaju za nas je važno da smo tu gde smo sada.

#Beograd

#Goran Vesić

#Trg

#Ulica

#Velimir Bata Živojinović

'