AKTUELNO

Radojka Nikolić, glavni i odgovorni urednik magazina "Biznis" i "Ekonometar", rekla je da je bilo očekivano da predolog Ane Brnabić za mandatara izazove pažnju javnosti, ali je dodala da je ipak dobro da jedna mlada i sposobna osoba bude na čelu vlade.

Nikolić je u razgovoru za Pink ocenila da je do halabuke u vezi sa predlogom da Brnabić bude mandatar, nekoliko stvari u pitanju, a to su kako je rekla cenkanja i trgovina u vezi sa davanjem glasa za nju.

- Ne verujem da je Vučić olako predložio Anu, on je već imao u vidu rezultat koji će biti na glasanju, a ružan deo priče su cenkanja i trgovina u vezi sa glasanjem – rekla je ona gostujući u Jutarnjem programu televizije Pink.

Govoreći o izjavama lidera Jedinstvene Srbije Dragana Palme da Brnabić nije njegov premijer, Nikolić je rekla da „političari danas kažu jedno sutra drugo“ i dodala da ne veruje da će doći do raskida u koaliciji SPS-JS.

Nikolić je rekla da joj nije jasno zašto se tako reaguje sad, jer je Brnabić već bila ministar u Vladi Srbije.

PRIPREMA ZA VUČIĆEVU INAUGURACIJU PRI KRAJU: Evo ko sve dolazi!

- Brnabić je već bila u vladi, ona je i do sad bila u tu, uzaludno je da se tek sada razmatra to pitanje zašto ona da bude na čelu vlade, kad je i do sad radila u njoj. Mislim da su u pitanju pojedinačne kalkulacije – ocenila je ona.

Možete da se bavite koliko hoćete politikom ali ekonomija je osnov društva, rekla je Radojka Nikolić.

Ona je istakla da je loše da se pravi atmosfera stalnih izbora i da je u takvim uslovima teško poslovati i raditi, jer je onda ekonomija u drugom planu.

- A mi smo u situaciji da ne treba da imamo vanredne, već samo redovne izbore, samo to će pomoći ekonomskom razvoju, jer sa sadašnjim nivoom ekonomskog razvoja mi smo na trećini evropskih standarda.

Nikolić je ocenila da su očekivanja od predstojeće inauguracije predsednika Aleksandra Vučića velika, dodajući da je važno ko će doći, jer je i to mera vrednosti, kakav tretman ima država u svetu.

#Jutarnji program

#Radojka Nikolić

'