AKTUELNO

Glavni i odgovorni urednik magazina Pečat je ocenio da svaki sustret sa američkim zvaničnicima izaziva pitanje šta Srbija gubi, a ne šta dobija, ali da je u ovom slučaju Srbija ipak dobila.

Glavni i odgovorni urednik magazina Pečat Milorad Vučelić rekao je povodom nedavne posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Vašingtonu da svakim sastajanjem sa američkim zvaničnicima postavlja pitanje koliko možemo izgubiti, a ne šta možemo dobiti.

Vučelić je ocenio da je poseta Vučića SAD, iako u senci amandmana koji je podnet a u kojem se Srbija pominje kao problem, bila  uspešna i koliko je to bilo moguće u korist Srbije.

Foto: Printscreen

- Kada se naš predsednik sreće sa nekim iz Kine i Rusije mi se pitamo da li smo dovoljno dobili, a ovde je stvarno uvek pitanje da ne izgubimo previše. U ovom slučaju nismo dobili ništa ali nismo ni izgubili ništa – ocenio je Vučelić.

Prema njegovom mišljenju najveći dobitak je izjava koja se nalazi na svim naslovnim stranama, a to je izjava visokog ruskog zvaničnika Dimitrija Šurajeva, koji je na aerodromu jasno i glasno rekao sa je Rusija spremna da Srbiji da S-300.

Vučelić je rekao da Srbija ne želi nikakve ratove na svojoj teritoriji.

- Ne bih voleo nikakve ratove na teritoriji Srbije. Neka se ratuje za Srbiju diplomatski, neka se ratuje ekonomski nek Srbija dobija veće pomoći, veće kredite, neka se preuzima što više firmi, a S-300 otklanja opasnost rata, a onda je jasno da niko ko nema dobre namere prema Srbiji neće dobro proći - rekao je Vučelić.

Vučelić je gostujući u jutarnjem programu televizije Pink rekao da je veoma važno sa Srbija ima jaku vojsku.

Foto: Printscreen

On je rekao i bi država trebalo više da se bavi socijalnim problemima i kao primer naveo nedovoljno mesta u obdaništima.,

Prema njegovom mišljenju upis dece u obdaništa trebalo bi da bude neotuđivo pravo svakog roditelja.

#Jutarnji program

#Milorad Vučelić

'