AKTUELNO

Pomoć lekara tražili hronični bolesnici ali i građani zbog sparine i kolabiranja.

Tokom noći u Beogradu su se dogodile tri saobraćajne nezgode u kojima su povređene četiri osobe, rekla je portparol Hitne pomoći Nada Macura.

U udesu koji se sinoć oko 21 čas dogodio u Dobrinovićevoj ulici na Banovom Brdu lakše je povređen dečak (12) i on je zbog ortopedskih povreda prevezen u Institut za majku i dete.

Na raskrisnici ulica Koste Nađa i Samjuela Baketa sinoć oko 22:25 sati lakše je povređen još jedan pešak, kogas je udario autobus i  on je zbrinut u Kliničko-bolničkom centru Zvezdara.

Sinoć oko 23 časa u udesu na izlazu iz tunela Straževica povređeni su mladić od oko 22 godine i devojka od oko 23 godine i oni su sa ortopedskim poredama zbrinuti na Institutu za ortopediju Banjica.

Ekipe Hitne pomoći imale su noćas 112 intervencija.

Pomoć lekara su tokom noći  većinom tražili hronični bolesnici, kardio-vaskularni pacijenti i psihijatrijski bolesnici, a tokom dana najviše su se javljali građani zbog kolabiranja.

Savet lekara

Danas treba poneti kišobran, ali i lepezu, ili nešto drugo za rashlađivanje. Čuvati se sunca u najtoplijem delu dana i zaštititi kožu i glavu, kremama i šeširima. Unositi dovoljno tečnosti i čuvati se u saobraćaju. Šetnje u ranim jutarnjim ili kasnim večernjim satima.

#Hitna pomoć

#Hronični bolesnici

#Nada Macura

'