AKTUELNO

Hronični bolesnici najviše tražili pomoć lekara.

Tokom noći u Beogradu su se dogodile tri saobraćajne nezgode u kojima su povređene četiri osobe, rekla je portparol Hitne pomoći Nada Macura.

U udesu koji se dogodio na uglu Mutapove i Njegoševe ulice sinoć oko 23:22 časa povređen je muškarac, koji je sa ortopedskim povredama prevezen na Institut za ortopediju na Banjici.

U ulici Zage Malivuk u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila oko 23 sata povređene su dve devojke od 19 i 20 godina. Intervenisale su dve ekipe Hitne pomoći, od kojih je jedna ekipa prevezla žensku osobu (19) sa teškom traumom na reanimaciju u Urgentni centar, dok je druga ekipa žensku osobu (20) prebacila u Urgentni centar.

Sinoć oko 19 časova u ulici Kneza Višeslava automobil je oborio motociklistu, koji je zadobio lakše povrede i zbrinut je na mestu.

Ekipe Hitne pomoći imale su noćas 114 intervencija, od kojih 31 na javnom mestu

Tokom noći pomoć lekara su najviše tražile osobe sa hipertenzijom, bolovima u grudima i astmatičari.

Savet lekara

Hronični bolesnici da ne izlaze u najtoplijem delu dana i da redovno uzimaju terapiju. Čuvati se sunca i u vremenu od 11 do 16 časova obavezno zaštititi glavu šeširom i telo zaštitinom kremom. Ko putuje to bi trebalo da radi u ranim jutarnjim ili popodnevnim satima, kako bi izbergli vrućine. Obavezno piti vodu.

#Hitna pomoć

#Intervencije

#Nada Macura

'