AKTUELNO

Još hladniji period sledi od utorka.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije, ujutru će biti hladno, ponegde sa maglom ili niskom oblačnošću. Na severu je moguć slab mraz, dok se tokom dana predviđa umereno do znatno oblačno, u većem delu suvo, samo još ujutro na jugu ponegde slaba kiša, na planinama slab sneg.

Vetar će biti uglavnom slab, južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura će se kretati od minus jedan do četiri, a najviša dnevna od 9 do 13 stepeni.

U Beogradu će ujutru biti hladno, a na širem području grada magla ili niska oblačnost. U toku dana predviđa umereno oblačno i malo toplije. Vetar će biti uglavnom slab, jugoistočni. Jutarnja temperatura kretaće se oko četiri, najviša dnevna oko 10 stepeni Celzijusa.

Foto: Foto: RHMZ

U Srbiji će u subotu ujutro biti hladno, ponegde magla, u toku dana malo i umereno oblačno i toplije, posle podne postepeno jače naoblačenje sa zapada, uveče i u toku noći mestimično kiša.

U nedelju i ponedeljak biće umereno do potpuno oblačno i toplo, ponegde s kišom. U košavskom području u subotu krajem dana umeren i jak jugoistočni vetar, koji će u nedelju imati olujne udare.

Od utorka postepeni pad temperature uz česta naoblačenja s kišom, u brdsko planinskim predelima sa susnežicom i snegom.

U Beogradu se predviđa slično vreme u istom periodu.

Biometeorološka situacija može prouzrokovati pojavu tegoba kod kardiovaskularnih bolesnika i osoba sa disajnim obolj˜enjima.

Moguće meteoropatske reakcije biće glavobolja i problemi sa snom.

Foto: Foto: RHMZ

I. P.

'