AKTUELNO

Najniža temperatura biće od minus pet do jedan stepen, a najviša od sedam do 13 stepeni.

U većem delu Srbije jutro će biti hladno, mestimično slab do umeren mraz, u centralnim i južnim krajevima pretežno vedro, a na severu umereno naoblačenje, koje će se tokom dana proširiti na ostale krajeve, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Ujutro će po kotlinama biti magla, poslepodne na severu, a uveče i u centralnim krajevima ponegde slaba kiša.

Foto: RHMZ

Duvaće slab do umeren vetar, koji će u Vojvodini i istočnoj Srbiji ponegde biti jak. Najniža temperatura biće od minus pet do jedan stepen, a najviša od sedam do 13 stepeni.

U Beogradu će jutro biti pretežno vedro i hladno, a u toku dana toplije uz umereno naoblačenje. Uveče i u toku noći očekuje se kratkotrajna kiša. Najniža temperatura biće oko nule, a najviša oko 11 stepeni.

Foto: RHMZ

U Srbiji će u sredu biti toplije uz postepeno razvedravanje, a u četvrtak i petak prepodne pretežno sunčano i toplo sa maksimalnom temperaturom od 15 do 20 stepeni.

U petak sredinom dana na severu i zapadu, a do kraja dana i u ostalim krajevima naoblačenje s kišom i zahlađenje, a u toku noći ka suboti i u subotu u brdsko-planinskim predelima očekuje se sneg.

Do subote uveče očekuje se prestanak padavina, a u nedelju razvedravanje.

Početkom sledeće nedelje suvo uz postepeni porast temperature.

Biometeorološka prognoza za utorak

Usled očekivane biometeorološke situacije izvesna opreznost se savetuje hroničnim bolesnicima, naročito na severu Srbije.

Meteoropatske reakcije moguće su u vidu problema sa snom, glavobolje i osećaja umora.

Č.N.

#Beograd

#Hladnoća

#Oblaci

#Prognoza

#Srbija

#Vreme

'