AKTUELNO

Maksimalna temperatura iznosiće 14 stepeni Celzijusa.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u Srbiji će biti umereno do potpuno oblačno i malo hladnije, mestimično s kišom, na planinama sa snegom.

Pre podne na severu, posle podne i uveče i u ostalim krajevima očekuje se prestanak padavina i postepeno razvedravanje. Duvaće umeren do jak vetar, koji će posle podne biti u slabljenju. Jutarnja temperatura biće od nule na jugoistoku do sedam stepeni u Timočkoj Krajini, a najviša dnevna od 10 do 14 stepeni.

I u Beogradu će biti umereno do potpuno oblačno i malo hladnije, povremeno s kišom, uz umeren i jak vetar. Posle podne prestanak padavina i postepeno razvedravanje uz slabljenje vetra. Jutarnja temperatura će biti oko šest, a najviša dnevna oko 11 stepeni.

Vreme narednih dana

U Srbiji će do petka biti pretežno sunčano uz postepeni porast temperature, a samo će još u ponedeljak i utorak jutra biti hladna, ponegde sa slabim prizemnim mrazem.

U petak se očekuje prolazno naoblačenje, mestimično s kišom, pljuskovima s grmljavinom i padom temperature.

Za vikend će biti suvo, uglavnom sunčano i malo toplije.

Foto: RHMZ

Biometeorološka prognoza

Biometeorološka situacija će i dalje nepovoljno uticati na sve hronično obolele. Poseban oprez se preporučuje cerebrovaskularnim bolesnicima, nervno labilnim osobama i reumatičarima. Meteoropatske reakcije moguće su u vidu pospanosti, glavobolje i promenljivog raspoloženja.

#Kiša

#Prognoza

#RHMZ

#Vreme

'