AKTUELNO

Oštećenja od udaraca, mogu dovesti do gubitka sluha.

Zbog sumnje da je zlostavljao i mučio dete (11), nadležnom tužilaštvu je podneta krivična prijava protiv policajca S. B. iz Subotice.

– Moje dete svaka tri do pet minuta oseća strahovit bol u ušima, u desnom uvu stalno čuje zujanje, a zbog straha noću mokri u krevet i ne može da spava – opisao je posledice udaraca dečakov otac N. P.

Naime, dečak M. P. (11) koji ide u peti razred osnovne škole, sa drugarima se u subotu igrao na njivi u blizini Kerskog groblja u Subotici. Kada su krenuli kući, napao ih je pas zbog čega su uzeli granje, koje se nalazilo ispred kuće, kako bi se odbranili od njega.

– Deca su ispričala da je jedna žena povikala da kradu granje i da je u tom trenutku iz kuće istrčao policajac u uniformi i počeo da viče i da ih psuje. Dečaci su pobegli, a moj sin se sakrio. Pomislio je da ne treba da beži jer nije ništa loše uradio. Psovao mu je majku i pitao ga gde mu drugari žive, ali on nije hteo da kaže. Još dva puta ga je udario raširenim dlanovima po ušima, a onda ga je podigao i udario mu glavu u drvenu banderu. Držeći ga za kragnu i kapuljaču, vukao ga je po ulici oko kilometar i po do naše kapije. To je videla i supruga jer su druga deca dotrčala i izvukla je iz kuće na ulicu – priča dečakov otac.

Tu se čitava ova drama nije završila, pa je policajac nastavio pred kućom da se dere na dečakovog dedu, a uplakano dete je utrčalo u garažu i kroz suze jedva izgovorilo: “Tata, tukao me je policajac”.

– Uši su mu bile jako crvene i obraz mu je buktao. Izašao sam i pitao policajca kojim pravom mi bijem dete. Vikao je: “Kakvo ti je dete?”, i rekao je da su mu deca dirala granje i da mu neko baca petarde, ali ne tog dana, već se to desilo ranije?! To nema nikakve veze sa mojim sinom – prepričao je potreseni otac, koji je ubrzo obavestio policiju, pa dodao:

Opsovao mi je majku, a pošto mi je majka nedavno izgorela u požaru, to je bila kap koja je prelila čašu i rukom sam ga odgurnuo i rekao mu: “Konju jedan, ti si u uniformi, da li si svestan šta si uradio? Tučeš moje maloletno dete”. Na sreću, supruga i otac su me zaustavili, a on je počeo da beži. Pošto imamo kamere na kući, sve je zabeleženo na snimku, dodao je on.

Deca i roditelji su dali izjave odmah, a kasnije i u policijskoj stanici, dok su njegovu suprugu posavetovali da dečaka odmah odvede u bolnicu. Dečak je do sada tri puta pregledan.

Prvo su konstatovane teške povrede, zatim lake, a od juče prima injekcije. Pregledan je i u privatnoj klinici, jer osim straha i velike uznemirenosti, oseća bolove, a tek kasnije je rekao ocu i da je, dok ga je policajac tukao, morao da obavi i veliku nuždu.

U Policijskoj upravi kažu da je protiv policijskog službenika podneta krivična prijava nadležnom tužilaštvu i da će biti suspendovan do okončanja disciplinskog postupka.

– Oštećenja koja su konstatovana, rekli su mi stručnjaci, za nekoliko meseci mogu dovesti i do gubitka sluha. Objasnili su mi da su to jaki udarci koji stvaraju vakuum i da su bolovi nepodnošljivi, naročlito za dete – ispričao je uznemireni otac.

Č.N.

#Dečak

#Policajac

#Subotica

#udarci

'