AKTUELNO

Džaferović je to upozorenje izrekao na predizbornom skupu SDA u Tuzli

Kandidat za bošnjačkog člana Predsedništva BiH na predstojećim izborima u Bosni i Hercegovini iz SDA, Šefik Džaferović, upozorio je predsedniku Republike Srpske Milordu Dodiku da će taj enitet nestati, ukoliko ne obezbedi ravnopravnost svakog čoveka i ukoliko bude i dalje nasrtao na BiH.

Džaferović je to upozorenje izrekao na predizbornom skupu SDA u Tuzli. Kako je preneo Dnevnik.ba, Džaferović je govorio o "antidržavnoj retorici", koja dolazi iz Republike Srpske, koju vodi predsednik Dodik.

- Evo i odavde da mu poručimo - gospodine Dodik, dobro čuvajte i poštujte Dejtonski mirovni sporazum. Poštujte prava Bošnjaka i Hrvata. Osigurajte ravnopravnost svakog čoveka, jer jedino tako možete sačuvati taj entitet. Ukoliko ovo ne uradite, i ukoliko budete nasrtali dalje na Bosnu i Hercegovinu, nestaće taj entiteta, da znate - kazao je Džaferović i pozvao je građane da masovno izađu na izbore.

Džaferović je kazao da su pred Bosnom I Hercegovinom teška i izazovna vremena, koja zahtevaju odgovornu politiku.

- Politika se vuče na dlaku, sastoji se od konkretnih poteza, ne podrazumijeva nagle poteze, ona traži razmišljanje i traži donošenje odluka. Mi smo u ovom mandatu, unatoč svim napadima na BiH, uprkos svim opstrukcijama opozicije, napravili značajne iskorake, pod vodstvom Bakira Izetbegovića - rekao je Džaferović, kojeg je Izetbegović predstavio kako osobu koja je bila najbliža njegovom ocu Aliji i njemu.

Dnevnik prenosi da je Izetbegović posebno istakao razvoj u oblasti namenske industrije, na čelu s Vladom Federacije BiH i premijerom Fadilom Novalićem.

- Vidite da otvoreno prizivaju podele, kroz otvoreno povezivanje s Kosovom, odlikuju ratne zločince. Naš narod oseća na koga može računati i da treba ojačati jedinu stranku koja istinski brani Bosnu i Hercegovinu, a to je SDA - kazao je.

#Izbori

#Milorad Dodik

'