AKTUELNO

"Lečenje" prehlade i virusnih bolesti sodom bikarbonom bilo je popularno u Americi pre 100 godina. Mada se ovoj beli prah ne može svrstati u lekovita sredstva, dokazano je da pomaže kod brojnih problema, ne samo zdravstvenih.

Odavno je poznato da je održavanje uravnotežene pH krvi veoma važno za jak imunitet i zaštitu od bolesti. A jedno sigurno i jeftino sredstvo koje može u tome da pomogne jeste upravo soda bikarbona. Davne 1924. godine američki doktor Volni S. Čejni je u članku o medicinskoj upotrebi sode bikarbone opisao kako ona pomaže u zaštiti od prehlade i gripa.

Foto: Pexels

Doktor Čejni je otkrio kako se kroz praksu pokazalo, a da je i sam imao dosta uspeha u "lečenju" pacijenata sa prehladom i gripom sodom bikarbonom. Prema njegovim rečima, oni koji su alkalizovali telo retko su dobijali grip, a oni koji su se zarazili, ako bi odmah počeli sa "terapijom", imali su blage simptome. A studije su pokazale i da su ljudi koji su uzimali sodu bikarbonu bili zaštićeniji od bolesti, dok su oni koji to nisu činili, češće bili bolesni. Nije isključio da se iza dijagnoza "prehlada" i "grip" kriju neke druge virusne prehlade.

Evo kako se prehlada i grip "leče" sodom bikarbonom po dr Volniju S. Čejniju:

DAN 1: 6 puta po 1/2 kašičice sode bikarbone u čaši hladne vode u intervalima od približno 2 sata.

DAN 2: 4 puta po 1/2 kašičice sode bikarbone u čaši hladne vode u redovnim intervalima.

DAN 3: 2 puta po 1/2 kašičice sode bikarbone u čaši hladne vode ujutru i uveče, a zatim uzimajte 1/2 kašičice sode bikarbone u čaši hladne vode svakog jutra dok simptomi prehlade ne nestanu.

Autor: Z.L.

#soda bikarbona