AKTUELNO

Pravim izborom odgovarajućeg preparata magnezijuma obezbeđujete sebi više energije, bolji imunitet, zdravije srce i značajno bolje opšte zdravlje!

Budite iskreni…koliko se često setite vitamina i minerala kada se dobro osećate? Uopšte ne? Tako smo i mislili… Obično se vitamina i minerala setimo kada se razbolimo, ne osećamo se dobro, umorni smo i malaksali, što je velika greška.

Vitamini i minerali predstavljaju esencijalne mikronutrijente od izuzetne važnosti za opšte zdravlje našeg organizma, naročito za ključne biohemijske i metaboličke reakcije koje se odvijaju u našem telu. Često nemamo dobar uvid šta se tačno dešava u našem organizmu i koji nam nutrijenti nedostaju, već na to obratimo pažnju onda kada su njihove vrednosti drastično opale, i simptomi nedostatka vitamina i minerala su već uveliko vidljivi.

Jedan od minerala koje od izuzetne važnosti za naš organizam je magnezijum.

Magnezijum je mineral koji se inače nalazi svuda oko nas: u zemlji, moru, biljkama, životinjama i našem organizmu. Oko 60% magnezijuma u telu nalazi se u kostima, a ostatak (oko 40%) u mišićima, mekim tkivima i telesnim tečnostima, uključujući i krv1 . Svaka ćelija u našem telu u nekoj koncentraciji sadrži magnezijum.

1. “Magnesium in Prevention and Therapy”; Gröber U1, Schmidt J2, Kisters K3,4; Nutrients. 2015 Sep 23;7(9):8199-226. doi: 10.3390/nu7095388; https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26404370

Uticaj magnezijuma na naše zdravlje je toliko presudan i dalekosežan, da se simptomi njegovog odsustva ili manjka odražavaju u celom organizmu. Magnezijum aktivira preko 300 enzimskih reakcija, koordinirajući i hiljade biohemijskih reakcija koje se svakodnevno dešavaju u našem telu. Jedna od glavnih uloga magnezijuma je da deluje kao kofaktor ili “pomoćni molekul” u biohemijskim reakcijama u kojima učestvuju razni enzimi.

Foto: Promo/Abela Pharm

Šta sve radi magnezijum u našem telu? Pre svega, magnezijum je presudan je za proizvodnju energije u organizmu, prenošenje nervnih impulsa, kontrakciju mišića, koagulaciju krvi, metabolizam hranljivih materija i formiranje kostiju i ćelija. Magnezijum takođe pospešuje zdravlje srca2 , poboljšava naše raspoloženje i pamćenje3 , obezbeđuje dobar4 i kvalitetan san5.

2. “Prevention of Cardiovascular Disease: Screening for Magnesium Deficiency”;
Severino P1, Netti L1, Mariani MV1, Maraone A2, D'Amato A1, Scarpati R1, Infusino F1, Pucci M1, Lavalle C1, Maestrini V1, Mancone M1, Fedele F1; Cardiol Res Pract. 2019 May 2;2019:4874921. doi: 10.1155/2019/4874921. eCollection 2019;
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/31192005 ,3.“Magnesium and mood disorders: systematic review and meta-analysis”; Phelan D1, Molero P2, Martínez-González MA3, Molendijk M4; BJPsych Open. 2018 Jul;4(4):167-179. doi: 10.1192/bjo.2018.22. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29897029 ,4. “The role of magnesium therapy in learning and memory”; AuthorsHoane MR3. EditorsIn: Vink R1, Nechifor M2, editors. SourceMagnesium in the Central Nervous System [Internet]. Adelaide (AU): University of Adelaide Press; 2011. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29920022 ,5. “The effect of magnesium supplementation on primary insomnia in elderly: A double-blind placebo-controlled clinical trial”; Abbasi B1, Kimiagar M, Sadeghniiat K, Shirazi MM, Hedayati M, Rashidkhani B; J Res Med Sci. 2012 Dec;17(12):1161-9; https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23853635

Nedostatak magnezijuma, poznat i kao hipomagnezijemija, često je previđen zdravstveni problem, koji može imati kasnije dalekosežne posledice. Iako je potrebno da magnezijum najviše unosimo putem ishrane, mnoge studije6  sugerišu da 75% opšte populacije ne zadovoljava svoj dnevni preporučeni unos magnezijuma. U nekim slučajevima, nedostatak magnezijuma može biti nedovoljno dijagnostikovan, jer se očigledni znaci obično ne pojavljuju, sve dok nivo magnezijuma ne postane jako nizak.

Kada se javi nedostatak magnezijuma u organizmu, simptomi mogu biti brojni i ozbiljni, počevši od umora, malaksalosti, mišićne slabosti i grčeva, depresije i anksioznosti, visokog krvnog pritiska, srčanih aritmija, osteoporoze i mnogih drugih.

Da bismo predupredili i sprečili ove nimalo naivne zdravstvene posledice, i na vreme obezbedili preporučeni nivo magnezijuma, preporučuje se svakodnevna suplementacija magnezijumom. Međutim, kako u današnje doba od toliko ponuđenih suplemenata izabrati pravi i odgovarajući suplement magnezijuma?

Pre svega, šta je sve potrebno da ima idealan suplement magnezijuma? Na prvom mestu najbolju apsorpciju i iskoristljivost za naš organizam. Zatim usavršen proizvod sa primenom najmodernije tehnologije proizvodnje. I na kraju, najvažnije- kvalitet, renome i poverenje u proizvođača.

Kao što i jedan ključ ne može otvoriti svaku bravu, tako i svaki, bilo koji oblik magnezijuma ne može zadovoljiti naše dnevne potrebe za ovim mineralom. Mnogi oblici i suplementi magnezijuma nisu najefikasniji zbog oblika u kom se u njima magnezijum nalazi, sastava preparata, neadekvatne kombinacije sastojaka, nedovoljnog implementiranja procesa savremene tehnologije. Međutim, sada postoji novo, inovativno rešenje!

6.  “Therapeutic uses of magnesium” Guerrera MP1, Volpe SL, Mao JJ Am Fam Physician; 2009 Jul 15;80(2):157-62 ; https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19621856

Foto: Promo/Abela Pharm

Kompanija Abela Pharm sa ponosom predstavlja Magnall®, prvi multimagnezijum brend na našem tržištu, koji se sastoji od 6 proizvoda magnezijuma, pažljivo dizajniranih za naše različite potrebe za magnezijumom.

Svaki od Magnall® proizvoda može se pohvaliti pažljivo odabranom kombinacijom i formulacijom magnezijuma i ostalih vitamina i minerala, za koje je brojnim ispitivanjima i kliničkim istraživanjima7, 8, 9  dokazano da je optimalna bioraspoloživost i apsorpcija magnezijuma znatno veća pri datim kombinacijama magnezijuma i pojedinih vitamina i minerala u Magnall® proizvodima, što potvrđuje činjenicu da se magnezijum u kombinaciji sa vitaminima i mineralima iz Magnall® proizvoda, u odnosu na druge proizvode brže i bolje apsorbuje u organizmu.

7. “Superiority of magnesium and vitamin B6 over magnesium alone on severe stress in healthy adults with low magnesemia: A randomized, single-blind clinical”; Etienne Pouteau, Marmar Kabir-Ahmadi, Andre Mazur; Published online 2018 Dec 18.doi:10.1371/journal.pone.0208454trial;
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6298677/ ,8. “The interplay of magnesium and vitamin K2 on bone mineralization”; Amizuka N1, Li M, Maeda T.; Divisions of Oral Anatomy, Niigata University Graduate School of Medical and Dental Sciences Center for Transdisciplinary Research, Niigata University, Niigata, Japan; https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/159952979. ,9. “The effect of melatonin, magnesium, and zinc on primary insomnia in long-term care facility residents in Italy: a double-blind, placebo-controlled clinical trial”; Rondanelli M1, Opizzi A, Monteferrario F, Antoniello N, Manni R, Klersy C; Section of Human Nutrition and Dietetics, Department of Applied Health Sciences, Faculty of Medicine, Azienda di Servizi alla Persona di Pavia, University of Pavia, Pavia, Italy. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21226679

Magnall® proizvodi su proizvedeni u saradnji sa najinovativnijim kompanijama u svetu, i obezbeđuju da u samo 1 kapsuli dnevno imate maksimalan efekat suplementacije magnezijumom tokom celog dana!

Foto: Promo/Abela Pharm

Sada konačno pred sobom imate najsavremeniji i obogaćen proizvod magnezijuma, u skladu sa najvećim svetskim standardima, vaše je samo da izaberete koji Magnall® želite, i za koju namenu!

Magnall® Marine Mineral, Magnall® Direct, Magnall® Immuno, Magnall® Cardio, Magnall® Relax i Magnall® Sleep nestrpljivo čekaju da ih isprobate i potvrdite njihovu superiornost!

Jer Magnall® proizvodi su ipak, više od magnezijuma!

Sve o novim Magnall® proizvodima možete pročitati i informisati se upravo OVDE.

Autor: Pink.rs

#Zdravlje

#magnezijum

'