AKTUELNO

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je danas da će biti nastavljena rekonstrukcija barske pruge i da su italijanska preduzeća zainteresovana da učestvuju u modernizaciji železničke infrastrukture u našoj zemlji.

Mihajlović je održala sastanak sa predstavnicima italijanskih železnica u okviru konferencije "Gradimo zajedno: Srbija, Italija i Crna Gora", kojoj su prisustvovali i ambasador Italije u Srbiji Karlo lo Kas so i ambasador Italije u Crnoj Gori Luka Zelioli.

- Imali smo sastanak o ulaganju u rekonstrukciju železničke mreže odnosno Koridoru 11 i pruzi Beograd - Bar - kazala je Mihajlović novinarima posle sastanka.

Podsetila je da je u Srbiji već rekonstruisan deo barske pruge od Resnika do Valjeva u dužini od 77 km, što je bila prva rekonstrukcija te pruge otkada je napravljena, pre oko 40 godina.

- Ali, to nije dovoljno, moramo da nastavimo rekonstrukciju te pruge i to je jedna od mogućnosti važna za regionalno povezivanje i italijanske kompanije su zainteresovane da nam pomognu - dodala je Mihajlović.

Na konferenciji učestvuje oko 50 italijanskih kompanija iz oblasti infrastrukture.

Mihajlović je rekla da u Srbiji još dosta treba da se uradi na unapređenju železničke infrastrukture i da Srbija može od italijanskih železnica dosta da nauči po pitanju novih tehnologija.

#Bar

#Pruga

#Rekonstrukcija

#Zorana Mihajlović

'