AKTUELNO

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović je izjavila danas da će biti razmotren zahtev opštine Obrenovac da se železnicom poveže sa beogradskim aerodromom.

Mihajlović je nakon razgovora sa predsednikom opštine Obrenovac Miroslavom Čučkovićem rekla da su dali predlog da se napravi pruga do beogradskog aerodroma.

- U Evropi se može videti da pored svakog aerodroma postoji železnica, jer je to efikasan vid transporta. Svakako to nije moguće ove godine, ali to ćemo analizirati, a nadam se i realizovati - rekla je Mihajlović novinarima.

Rekla je da je bilo reči o projektu stanogradnje za pripadnike snaga bezbednosti i da je ta opština istog dana poslala predlog lokacija za gradnju, koje su infrastrukturno opremljene.

Ona je podsetila da je planirano da se ove godine izradi 7.500 tih stanova u šest gradova u Srbiji i da je njihova vrednost oko 220 miliona evra.

Kako je rekla u Obrenovcu bi stanovi za tu namenu mogli da se grade u 2019. godini.

Mihajlović je u opštini Obrenovac uručila građanima rešenja o ozakonjenju objekata i istakla da je to jedna od retkih opština bez problema sa nelegalno izgrađenim objektima.

Podsetila je da se na teritoriji Obrenovca gradi deo Koridora 11, Surčin - Obrenovac, kao i veliki most preko Save i Kolubare dodajući da je oko 40 odsto već izgrađen.

Čučković je naglasio da je Obrenovac, uprkos svemu što ga je zadesilo prethodnih godina - poplave - trenutno jedno od najećih gradilišta u Srbiji.

Podsetio je da se gradi autoput u dužini većoj od 20 km, jedinstven most preko dve reke, jedna od najvećih fabrika u Beogradu - "Meita" i druge, zatim dve fiskulturne sale u Zvečkoj i Skeli i tako dalje.

Kazao je da bi trebalo da se uradi železnički čvor, pošto je projekat Koridora 11 predvideo prugu do Obrenovca.

Pročitajte još: Vulin: Vojska brine za budućnost dece svojih pripadnika

#Aerodrom

#Obrenovac

#Pruga

#Zorana Mihajlović

'