AKTUELNO

Fabrika će u prvoj fazi rada zaposliti 1.200 ljudi, u drugoj fazi trebalo bi da radi 2.500 ljudi, a u prvih pet godina u planu je da se izgradi još 20 hiljada kvadrata, te ukupno uposli 4.000 ljudi. Fabrika se bavi proizvodnjom kablova za automobilsku industriju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je u Kruševcu radove na fabrici "Kromberg & schubert" gde je izjavio da očekuje da ovo bude ubedljivo najveća fabrika u ovom gradu i u Rasinskom okrugu.

- Srećan sam što su Nemci ovde, smanjili smo nezaposlenost i pozivam mlade ljude da se jave, jer očekujemo još novih radnih mesta - rekao je Vučić.

On je rekao da je čuo da se za posao javljaju samo ljudi njegovih godina, a da bi bilo lepo da se više mladih osamostali.

Pročitajte još: MIHAJLOVIĆ: Dobro što je prihavćen predlog Ministarstva

- Želim još uspeha, dobrih poslova, znate da Nemci ne dolaze na kratko, već će ovde i ostati. Ovo mnogo znači za Kruševac i njegovu kasu, za lepši izgled grada, bolje puteve i zato sam zadovoljan - rekao je predsednik, dodajući da će fabrika zapošljavati 4.000 ljudi.

Foto: TV Pink Printscreen

Srbija neće biti ničiji sluga

Predsednik je istakao, odgovarajući na pitanja novinara, da Srbija nije ničiji sluga i da radi samo za svoje interese.

- Ponosan sam na našu vojnu neutralnost, a niko neće odlučivati da li će i koliko Srbija slaviti svoju trobojku - rekao je predsednik, na pitanje ko i zašto komentariše da Rusija ima maligni uticaj u regionu.

U Srbiji, kako je istakao, biraju samo građani.

- Nema malignih uticaja sa strane, imamo prijatelje i na istoku i na zapadu. Srbija se nalazi na evropskom putu, ali će ostati u prijateljskom odnosu i sa Rusijom - istakao je Vučić.

#Aleksandar Vučić

#Fabrika

#Kruševac

'