AKTUELNO

Osim brutalnog vređanja polaznika, u školi glume Miroslava Aleksića postojalo sektaško ponašanje, a imao je čudne rituale i molitve, objašnjava psiholog.

Devojčice u suknjama, dečaci u pantalonama, na početku časa izgovaranje molitve „Očenaš“, stroga pravila i najvažnije pravilo - šta se desi na času, ne deli se sa članovima porodice, a Mika Aleksić je vrhunski autoritet. Prema svedočenjima polaznika, ovo se dešavalo iza vrata uglednog studija za glumu Miroslava Mike Aleksića u Beogradu koga su nekadašnje učenice prijavile za silovanje i seksualno zlostavljanje.

Foto: Tanjug, Pink.rs, PrintscreenYouTube

Po načinu na koji je Aleksić tretirao svoje učenike, moglo bi se reći da je on njima od prvog dana ispirao mozak, a gledajući unazad, Aleksićeve žrtve su saglasne da je škola glume ličila na sektu.

Foto: TV Pink Printscreen

Posle glumice Milene Radulović, o paklu kroz koji je prolazila progovorila je i njena koleginica Iva Ilinčić, koja je u Mikinu školu krenula sa 10 godina, a u njoj ostala do upisa na fakultet. Kako je rekla u ispovesti za Blic, sve što se dešavalo podsetilo ju je na princip sekte u kojoj je nesvesno bila.

Foto: Printscreen YouTube/Dani Danila Lazovića

Tada nisam to razumela. Mislila sam da je to ne druga porodica, već naša proširena porodica. On je poništavao autoritet roditelja, jako inteligentno, postavljao sebe kao apsolutno dominantnog. To nije izazivalo samo strah i poštovanje već ogromnu ljubav - izjavila je u ispovesti Ilinčićeva i nastavila: - Osećaš da mu pripadaš, da mu stalno nešto duguješ, pa kad se i dese tako loše stvari, ti razmišljaš kako on tebi želi dobro.