AKTUELNO

Advokat Jugosav Tintor, zastupnik mlade glumice Milene Radulović i još nekoliko oštećenih u postupku koji se vodi protiv vlasnika škole glume Miroslava Aleksića, kaže za Kurir da je podizanje optužnice Višeg tužilaštva u Beogradu za njih očekivano.

- Podizanje optužnice je nešto sasvim očekivano imajući u vidu dosadašnji tok istražnog postupka, kvalitet prikupljenih dokaza i njihvu sadržinu. U tom smislu, podizanje optužnice za mene nije iznenađenje. Postupak ide dalje, sledeći važan procesni momenat biće prvi pretres pred sudom i to je nešto što svi očekujemo, da čujemo odbranu Aleksića pred sudom, koju do sada nije izneo - rekao je Tintor za Kurir.

Na pitanje da li je odbrana saglasna sa predlogom tužilaštva da postupak bude zatvoren za javnosti, poznati advokat kaže:

- Tužilaštvo to po zakonu može da traži isključenje javnosti, kada proceni da su po zakonu ispunjeni uslovi. Poslednju reč, odnosno konačnu odluku, daje sud. Što se tiče mene kao punomoćnika žrtvi, ja taj zahtev nisam postavio i gledano iz moje perspektive, nemam problem javnosti u sudnici

Više javno tužilaštvo, podsetimo, saopštilo je da se Miroslavu Aleksiću na teret stavljaju dva krivična dela silovanja, jedno produženo krivično delo nedozvoljenih polnih radnji i četiri krivična dela dela nedozvoljenih polnih radnji, na štetu sedam oštećenih.

- Predloženo je produženje pritvora prema okrivljenom - saopštilo je Više javno tužilaštvo.

#Jugoslav Tintor

#Mika Aleksić

#optužnica