AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao da su beogradski vrtići spremni da od 11. maja nastave sa radom.

Vesić je za Novo jutro TV Pink rekao da se od sledećeg ponedeljka na posao u državne vrtiće vraća 5.890 zaposlenih.

- Na posao se neće vratiti 225 zaposlenih od kojih 61 medicinska sestra, 127 spremačica i 37 vozača koji su poslednja dva meseca radili u bolnicama i domovima zdravlja i tako pomogli našem zdravstvenom sistemu da se izbori sa epidemijom - naveo je Vesić i zahvalio im na pomoći.  

Oni će, kako je naveo, prvo biti testirani na virus Kovid 19, a potom će provesti dve nedelje na zasluženom odmoru da bi tek tada, ukoliko rezultati budu dobri vratili na posao.

- Na posao ne vraćaju ni zaposleni koji su imali kontakt sa nekom zaraženom osobom, i oni će takođe biti testirani - precizirao je zamenik gradonačelnika.

Vesić je rekao da Grad apeluje na roditelje da u ovoj fazi u vrtiće šalju decu sa kojom zaista nemaju gde.

Foto: TV Pink Printscreen

- Urađena je anketa i oko 30 odsto roditelja se izjasnilo da će decu poslati u vrtiće. U naše vrtiće ide 78 hiljada dece što znači da očekujemo oko 25 hiljada dece prvi dan - kazao je zamenik gradonačelnika i dodao da deca koja dolaze moraju da imaju potvrdu od pedijatra da su zdrava.

 Roditelji koji imaju decu u vrtićima znaju za ovu proceduru koja se standardna kada dete ne dolazi pet dana u vrtić, poručio je Vesić.

- Grad Beograd je još pre dve nedelje izvršio dezinfekciju svih vrtića, a tretirane su i zelene površine na krpelje jer smo znali da će pre ili kasnije vrtići biti otvoreni - istakao je Vesić. On je apelovao na roditelje koji dovode dete u vrtić da nose masku.

Vesić je rekao da će i dnevni boravci u školama početi da rade od 11. maja i da je procena da će ih koristiti oko 30 odsto dece, preneo je Beoinfo.

#Goran Vesić

<
'