AKTUELNO

Željko Mitrović dao je zaštitne vizire redakcijama štampanih medija i Komunalnoj policiji.

Kao što je i obećao, vlasnik „Pink International Company“ i glavni i odgovorni urednik TV Pink Željko Mitrović je tokom jučerašnjeg dana uručio zaštitnu opremu onima kojima je to neophodno. Nakon televizijskih kuća i bolnica, na red su došle Komunalna policija i redakcije štampanih medija. 

Foto: TV Pink Printscreen

Željko je čak 300 zaštitnih vizira uručio pripadnicima Komunalne policije, koji su na ulicama Beograda neprekidno, zarad bezbednosti svih građana. Na ovom gestu se, ispred Grada Beograda, Željku zahvalio zamenik gradnonačelnika Beograda, Goran Vesić.

Foto: TV Pink Printscreen

U ime Grada Beograda zahvaljujem se Željku Mitroviću što nam je poklonio ovih 300 vizira, oni će otići komunalnim milicionerima. To su ljudi koji su svaki dan na ulici, koji kontrolišu da li se sprovode mere restrikcije kretanja, koji sprovode sve odluke grada i države. Oni imaju, naravno, zaštitne maske, ali će im viziri pomoći – rekao je Goran Vesić.

Foto: TV Pink Printscreen

Mitrović je u ovim teškim vremenima prepoznao informisanje građana kao značajan segment borbe sa epidemijom koronavirusa, kao i to da je kretanje medijskih radnika bez opreme veoma opasno. Kako bi građane informisali i u vanrednom stanju, novinarisu uvek na terenu, pa je tako posle televizijskih kuća, Javnog servisa i Prve televizije, zaštitna oprema stigla i na adrese štampanih medija.

Foto: TV Pink Printscreen

Foto: TV Pink Printscreen

Redakcijama „Color Press Group“, „Politike“, „Večernjih novosti“, „Blica“, „Informera“, „Kurira“, „Srpskog telegrafa“, „Alo“ i portala „Telegraf.rs“ Željko Mitrović odneo je juče zaštitne vizire, kako bi novinari svih redakcija bili zaštićeni na terenu.

Foto: TV Pink Printscreen

Hvala na ovoj inicijativi, hvala Pinku na ovoj divnoj akciji – rekao je Sreten Radović ispred „Blica“.

Foto: TV Pink Printscreen

Podsetimo, Željko Mitrović je odmah po uvođenju vanrednog stanja doneo odluku da svi zaposleni na TV Pink koji su u mogućnosti, posao obavljaju od kuće. Kako neki zaposleni nisu u mogućnosti da posao obavljaju od kuće, Željko se pobrinuo da budu potpuno bezbedni dok obavljaju radnu obavezu. Osim što je napravio čitav sistem za dezinfekciju na ulasku u zgradu TV Pink, Željko je svakom zaposlenom obezbedio maske za lice, vizire, kape za kosu i dezinfekciono sredstvo. Ubrzo je doneo odluku da sve ono što je obezbedio svojim radnicima, podeli i sa radnicima drugih medijskih kuća, ali i zaposlenima u Komunalnoj policiji i bolnicama.

View this post on Instagram

Od danas me slobodno zovite Luj Žex zvani Paster!

A post shared by Zeljko Mitrovic (@zeljkomitrovic) on

Željko Mitrović otkupio je čitavu proizvodnju zaštitnih vizira i ne namerava da se na ovoj akciji zaustavi. Vlasnik TV Pink namerava da zaštitne vizire podeli tamo gde je najneophodnije, ali i da svojim primerom  podstakne druge pojedince da pokažu humanost i solidarnost.

Autor: M.Đ.

#Bolnica

#Goran Vesić

#Grad Beograd

#Komunalna policija

#Pink Interanational Company

#RTV Pink

#Televizija Pink

#viziri

#štampani mediji

#Željko Mitrović

'