AKTUELNO

Opozicija je na razumljiv i jednostavan način objasnila svoje razumevanje slobodnih medija u Srbiji, ocenjuje Mitrović.

Nakon što je lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas u otvorenom pismu napao američkog diplomatu Entonija Godfrija, navodeći da je gostovanjem na televiziji Pink pokazao da se nalazi na strani vlasti, oglasio se i vlasnik i direktor TV Pink Željko Mitrović

On se zahvalio opoziciji koja je ovom žestokom kritikom dokazala da na TV Pink niko ne sme da gostuje bez dozvole Dragana Đilasa i lidera “Dveri” Boška Obradovića.

- Zahvaljujem se srpskoj opoziciji koja je na veoma razumljiv i jednostavan način objasnila svoje razumevanje slobodnih medija u Srbiji! Napadanje US ambasadora @usambserbia zbog njegovog gostovanja na TV Pink, potvrda je da se na Pink ne sme ići ako to ne dozvole Obradović i Đilas - napisao je Mitrović na svom Tviter nalogu.

Podsetimo da je američki ambasador, gostujući u sinoćnjem "Hit Tvitu" na TV Pink, povodom ovih kritika rekao da Đilas možda ne shvata ulogu diplomate.

Godfri je rekao i da je "pozvan od strane predsednice vlade zemlje u kojoj je akreditovan", te da smatra da ne bi bilo u redu da ne dođe.

Ambasador je izjavio i da se s Đilasom "suštinski ne slaže" oko toga na koji način treba da se izraze stavovi i dodao da misli da to treba da bude "kroz biračke kutije" i da je "potrebno da svi učestvuju na izborima".

#Dragan Đilas

#Željko Mitrović

'