AKTUELNO

Otkako je na snagu stupilo vanredno stanje u Srbiji, izazvano epidemijom virusa Covid-19, vlasnik „Pink International Company“ i glavni i odgovorni urednik TV Pink Željko Mitrović, doneo je odluku da svi zaposleni koji su u mogućnosti posao obavljaju od kuće, kako bi zaštitili svoje zdravlje i zdravlje svojih najbližih.

Međutim, neki zasposleni, poput reportera, snimatelja ili obezbeđenja, nisu u mogućnosti da posao obavljaju od kuće, zbog čega se Željko Mitrović pobrinuo da budu potpuno bezbedni dok obavljaju radnu obavezu.

Željko Mitrović prepoznao je informisanje građana kao značajan segment borbe sa epidemijom, a kretanje medijskih radnika bez opreme veoma je opasno.

Osim što je napravio čitav sistem za dezinfekciju na ulasku u zgradu TV Pink, Željko je svakom zaposlenom obezbedio maske za lice, vizire, kape za kosu i dezinfekciono sredstvo.

Foto: TV Pink Printscreen

Pošto je svako od zaposlenih u medijskim kućama zaslužan za to što građani Srbije svakog dana imaju pravovremene, objektivne i neophodne informacije o stanju u zemlji i svetu zahvaćenom pandemijom koronavirusa, neophodno je da se ne izlažu riziku tokom obavljanja posla.

S obzirom na to da je u ovim teškim trenucima, kada se kao zemlja i pojedinačno suočavamo sa velikim izazovima, solidarnost najvažnija, Mitrović je odlučio da ono što je obezbedio svojim radnicima, podeli i sa radnicima drugih medijskih kuća.

Tokom jučerašnjeg dana, Željko Mitrović je posetio zgradu Javnog servisa – Radio-televizije Srbije – kao i televizije Prva i odneo zaštitnu opremu – vizire, antivirusne naočare i dezinfekciona sredstva.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako je vlasnik TV Pink otkupio proizvodnju opreme za suzbijanje epidemije, a preduzet je i čitav niz mera zaštite za zaposlene na Pinku kako bi u vreme zaraze program mogao da funkcioniše, odlučio je da da sve od sebe da radnici drugih medijskih kuća takođe budu zaštićeni dok obavljaju svoj posao.

Danas će Željko iste količine zaštitne opreme uručiti i radnicima štampanih medija u Srbiji, kao i bolnicama, te će na taj način dati svoj doprinos u borbi protiv epidemije virusa Covid-19.

Ovim postupkom, Željko Mitrović pokazao je da u ovako teškim vremenima nema mesta razlikama i podelama, ne samo kada je reč o medijima, već uopšte – u ovim trenucima najvažnije je da budemo ujedinjeni i da, dok oni koji su u redovima odbrane od koronavirusa, svi ostali građani daju svoj doprinos ostankom kod kuće.

#Pomoć

#Prva

#RTS

#solidarnost

#Željko Mitrović

'